Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Θάνος Φέσκος, ο Νίκος Μπίλλης, ο Παύλος Κυριάκης, ο Γρηγόρης Κίκης και ο Πάνος Γιακαλής συναντήθηκαν στις 11 Μαρτίου για να συνθέσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία στο εστιατόριο CTC, για καλό σκοπό! Αφορμή ήταν η γνωριμία με τον πρώην μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, που τα τελευταία χρόνια είναι ενεργός σε θέματα που απασχολούν την αυτιστική κοινότητα. Ο Δημήτρης Παπανικολάου ήταν κι αυτός που ανέλαβε να μοιράσει τα έσοδα της βραδιάς σε φορείς που ασχολούνται με τον αυτισμό.
της Νάνσυ Παναγουλοπούλου – Δημοσιογράφος
Στον απόηχο αυτής της πολύ επιτυχημένης βραδιάς, το nevronas.gr επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον έναν από τους έξι σεφ που συμμετείχαν στην προσπάθεια, και εκείνον που διέθεσε το εστιατόριό του CTC για το event με τον ευγενή σκοπό.
«Η ιδέα», όπως αναφέρει ο κύριος Τσιοτίνης, «ήταν να συνεργαστούμε έξι σεφ από έξι πολύ καλά εστιατόρια της Αθήνας, που ούτως ή άλλως γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Με τους περισσότερους σεφ δουλεύαμε για χρόνια μαζί, μεγαλώσαμε στις ίδιες κουζίνες.». Σκοπός τους ήταν «να δείξουμε μια συνεργασία και μια σύμπνοια πίσω από ένα πάγκο κουζίνας μαγειρεύοντας, το ιδανικό θα ήταν τα κέρδη της βραδιάς να διατεθούν σε έναν κοινωφελή σκοπό, παρακινώντας έτσι τον κόσμο να προβεί σε μια παρόμοια πράξη.»
«Ανάγκη σιγουρά δεν έχει μόνο ο αυτισμός, υπάρχουν τόσοι κοινωνικοί σκοποί που χρειάζονται χρηματοδότηση, απλά προέκυψε η γνωριμία με τον κύριο Δημήτρη Παπανικολάου. Τον κ. Παπανικολάου τον ήξερε κυρίως ο σεφ Κυριάκης, αν και όλοι γνωρίζαμε για το έργο του, και αυτό ήταν μια καλή ευκαιρία για εμάς να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε κάποια χρήματα σε αυτό τον σκοπό», σημειώνει ο σεφ.
Κάπως έτσι οργανώθηκε το event, με τον κόσμο να υποστηρίζει αμέριστα αυτή την προσπάθεια. «Το ανακοινώσαμε στα social media μας και όλοι οι πελάτες που ήθελαν , μπορούσαν να παρευρεθούν σε μια βραδιά όπου όλα τα έσοδα θα πήγαιναν σε έναν καλό σκοπό.» Αν και δεν υπήρχε τεράστια δημοσιογραφική κάλυψη της ανακοίνωσης «παρόλα αυτά την πρώτη ημέρα μετά τις αναρτήσεις μας, είχαν γίνει sold-out οι κρατήσεις. Ο κόσμος έδειξε τεράστια αγάπη γύρω από αυτό event που δεν ξέρω κατά πόσο οφειλόταν στο ότι συγκεντρωθήκαμε εμείς οι έξι να μαγειρέψουμε ή στην κοινωφελή δράση του κυρίου Παπανικολάου.»
Ο κύριος Τσιοτίνης κλείνει αναφέροντας πόσο θετική ήταν η εμπειρία των εστιαζόμενων και των σεφ από τη δράση: «Βγήκαμε και μιλήσαμε με τον κόσμο αφού τελειώσαμε τη δουλειά. Τους άρεσε πολύ το φαγητό όπως και η δράση, όπως και σε εμάς άρεσε η ευκαιρία για προσφορά.»
Μια από τις απαντήσεις του κύριου Τσιοτίνη αφορούσε την ισότητα και τη νευροδιαφορετικότητα αξίζει να παρατεθεί κάπου εδώ: «Δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από τη διαφορετικότητα γιατί όλοι διαφορετικοί είμαστε στην τελική.»
Γράφει: η Νάνσυ Παναγουλοπούλου – Δημοσιογράφος
Επιμέλεια: Νίκος Παγίδας – Εργοθεραπευτής