Μια ιδέα… με πολλές δράσεις!

Η διαδικτυακή πλατφόρμα nevronas.gr είχε και έχει ως βασικό στόχο την συγκέντρωση όλων των δεδομένων και πληροφοριών εκείνων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε Άτομα με και χωρίς Αναπηρία γύρω από την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία, τα Νομικά δικαιώματα, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη.

 

Κυρίαρχη και κινητήρια ιδέα της ομάδας μας…
παραμένει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο αλλά πρόκληση!

 

Με την παρουσία μας και την Συμπεριληπτική θεματολογία μας, στοχεύουμε στην διάδραση και την συνάντηση Ανθρώπων με Αναπηρία, Ευπαθών Ομάδων, Συλλόγων, Φορέων, Επαγγελματιών Υγείας – Εκπαίδευσης – Αθλητισμού και Τεχνών, Εταιριών με προϊόντα υγείας και υπηρεσίες, συντελώντας στη δημιουργία του χώρου εκείνου, που είναι απαραίτητος για την εφαρμογή και την ιδέα της Συμπερίληψης και του σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία

 

Το πεδίο Έρευνας και Δράσεων του nevronas.gr…

Κινούμαστε σ’ ένα ευρύ φάσμα που καλύπτει με την Αρθρογραφία, τις Συνεντεύξεις, το NevronasTV, την Ραδιοφωνική Εκπομπή OpenMind Radio και την Ειδησεογραφική Επικαιρότητα, τα νομικά και δικαιωματικά θέματα των ΑμεΑ στην υγεία-εκπαίδευση, τις ιατρικές και τεχνολογικές εξελίξεις, την κάλυψη και υποστήριξη Συμπεριληπτικών αθλητικών δράσεων και καλλιτεχνικών παραστάσεων και εκδηλώσεων και φυσικά την Προσβασιμότητα.

Θεωρούμε ότι η Προσβασιμότητα είναι το κυρίαρχο εργαλείο για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων και η απάντηση στις προκλήσεις της αναπηρίας.

Γι’ αυτό και σε συνεργασία με άλλες ομάδες στους χώρους της Εκπαίδευσης – Τεχνολογίας – Τέχνης – Αρχιτεκτονικής και Αθλητισμού, εντοπίζουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε τα ‘”εργαλεία” εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους με αναπηρία λειτουργικούς και την ζωή προσβάσιμη σε αυτούς.

Στην ομάδα μας που αποτελείται και από επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης, γνωρίζουμε εμπειρικά ότι δεν υπάρχει προοπτική για τους ΑμεΑ, αν δεν εδραιωθεί η Προσβασιμότητα… ο, επί της ουσίας, μοχλός της λειτουργικότητας.

 

Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική

 

INFO: Το site είναι εύχρηστο, συγκεντρωτικό και αποτελεσματικό με σχεδιασμό που κάνει την πλοήγηση εύκολη και γρήγορη. Σε όλο αυτό το εγχείρημα, σημαντικό ρόλο παίζει η συμμετοχή και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ομάδα του nevronas.gr με τα μέλη και τους επισκέπτες.

Νίκος Παγίδας

Σπούδασε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (ΤΕΙΑ) Τμήμα Εργοθεραπείας. Δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας από το 2004, σε κέντρα αποκατάστασης, διημέρευσης, εκπαίδευσης, ειδικών θεραπειών και κατ΄ οίκον συνεδρίες.

Έχει εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία ατόμων (όλων των ηλικιών) με νοητική υστέρηση, αυτιστική συμπτωματολογία και δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές.

Συμπαρουσιαστής της Ραδιοφωνικής Εκπομπής OpenMind Radio. Είναι ο εμπνευστής της ιδέας του nevronas.gr, οργανώνει και συντονίζει τις προσπάθειες της ομάδας.

nikos.pagidas@gmail.com


Πόπη Μάλεση

Bachelor οf Arts στην Ψυχολογία. Master οf Arts Ειδικότητα στην Ψυχολογία του Νοητικά Υστερημένου Ατόμου. Keele University-Αγγλία. Μέλος του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων-B.P.S. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους. Πιστοποίηση στην σειρά Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Πυξίδα”, της SHL Hellas (νυν Evalion).

Πολυετής εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών, ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό (όλων των ηλικιών), με χρήση μεθόδων γνωσιακής, συμπεριφορικής προσέγγισης. Υποστηρικτική Συμβουλευτική γονέων, παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτιστική συμπτωματολογία.

Είναι αρχισυντάκτρια της Ραδιοφωνικής Εκπομπής OpenMind Radio. Με τις γνώσεις και την εμπειρία της, καθοδηγεί την ομάδα στα θέματα που αφορούν το περιεχόμενο του site και επιμελείται την αρθρογραφία.

kalliopimalesi@gmail.com


Νικόλας Τζαβάρας

Ο Νικόλας Τζαβάρας είναι εις εκ των ευτυχέστερων ανθρώπων, στον πλανήτη, που έχει καταφέρει να «παντρέψει» τις δυο του μεγάλες αγάπες (Δημοσιογραφία-ΑμεΑ) και να τα κάνει μέρος της καθημερινότητάς του.

Όντας πτυχιούχος δημοσιογραφίας έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, τον Τύπο και από το 2016 διατηρεί την επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή «ΕΡΤ-open –Mind» στο ραδιόφωνο της EΡΤ-Open 106,7 fm. Η μοναδική κοινωνική/ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο που δίνει βήμα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού μας κι ειδικά στα ΑμεΑ και σε θέματα Ειδικής Αγωγής.

Με αφορμή την πλούσια και πολυετή εθελοντική δράση του στον χώρο της αναπηρίας και της 3ης Ηλικίας (δομή αποϊδρυματισμού ΠΙΚΠΑ Βούλας, Best buddies Greece, Κ.Α.Π.Η. Αγ. Δημητρίου κ.α.), εξειδικεύτηκε στον τομέα της Εργοθεραπείας και της Ειδικής Αγωγής.

Η ραδιοφωνική εκπομπή «ΕΡΤ-open-Mind» -επίσημα πλέον- ενώνει τη φωνή της με το nevronas.gr, μετονομάζεται σε OpenMind Radio, με κοινό στόχο την ανάδειξη θεμάτων, γεγονότων, προσώπων, επιστημονικών πεδίων και ό,τι άλλο αφορά θέματα της αναπηρίας και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

ni_tzava@hotmail.com


Ελισάβετ Λάτσιου

Σπούδασε στο τμήμα ‘Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών’ του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει Master από το τμήμα ‘Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων’ της Παντείου.
Επιπλέον σαν ανάγκη έκφρασης της καλλιτεχνικής φύσης ήρθαν οι σπουδές της πάνω στο ‘ fashion design and styling’.

Έχει λάβει μέρος σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τις ευπαθείς ομάδες. Ιδρύτρια εταιρείας ρουχισμού και creative director σε fashion projects.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στους τομείς του Μarketing και της επικοινωνίας για τους οποίους είναι και επικεφαλής στο nevronas.gr.


Γκίκας Μελαχροινός

Είχα την χαρά να ολοκληρώσω σπουδές (BSc in Marketing από το University of Indianapolis, HND in Multimedia programming κ.α.) σε θέματα που με ενδιέφεραν. Οι σπουδές αυτές με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο γύρω μου. Παράλληλα όμως, πάντα εξερευνούσα και πειραματιζόμουν με τις σχετικές με την εικόνα, τέχνες.

Ζωγραφίζω, ασχολούμαι με την φωτογραφία και τα τελευταία χρόνια παθιάστηκα με το βίντεο. Οι οπτικές τέχνες με βοηθούν να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο μέσα μου και να βρω την ισορροπία μου.

Συγκεκριμένα έχω ασχοληθεί φωτογραφικά με: Θέματα Pop & Urban κουλτούρας, φωτογραφίσεις βιομηχανικών εγκαταστάσεων, φωτογράφιση προϊόντων, εταιρικά events, μόδα, εξώφυλλα βιβλίων (έχω κάνει και επιμέλεια), αρχιτεκτονική φωτογραφία.

gkmphotographygr@gmail.com


Αννίτα Καπουσίζη

Η Αννίτα Καπουσίζη δουλεύει ως σκηνοθέτης, εκπαιδεύτρια συμπεριληπτικών παραστατικών τεχνών και δραματολόγος. Από το 2011 εως το 2017 συνεργαζόταν με το MDA HELLAS (Σωματείο ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις) ως υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου.

Δουλεύοντας με ανθρώπους “περιορισμένους κινητικά”, άρχισε ν αναπτύσσει μια διαδικασία εκμάθησης μέσα από την νευρολογική παρατήρηση, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένες αρχές της υποκριτικής μπορούσαν να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέσα στα νευρομυϊκά δεδομένα των παθήσεων αυτών.

Αυτή ήταν η αρχή της έρευνας που συνέχισε στην Αμερική ως υπότροφος καλλιτέχνης του Ιδρύματος Fulbright. Στην Αμερική συνεργάστηκε με το Carolinas Healthcare System Neurosciences Institute και το American Center for the Alexander Technique ενσωματώνοντας τους δυο τομείς-τέχνη και ιατρική-προκειμένου να καταγράψει μια μεθοδολογία υποκριτικής για ανάπηρους και μη ηθοποιούς.

Δραστηριοποιείται στην Αθήνα με την ανεξάρτητη θεατρική ομάδα ARTimeleia και εξακολουθεί να πιστεύει στις δυνατότητες του “αδύνατου”.

annacapousizi@yahoo.gr


Αλέξανδρος Κοκόλης

Σπούδασε Μ.Μ.Ε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στο χώρο του Marketing & Διαφήμισης από το 2004, σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ειδικεύεται στο SEM Marketing και είναι πιστοποιημένος από τη Google για Google AdWords & Google Analytics. Συνιδρυτής της εταιρίας Performance Marketing sem-wizard. Η εξειδίκευση του στο χώρο του Internet Marketing δίνει σιγουριά στους επαγγελματίες και τις εταιρίες, που προβάλλονται στο site.

alexkokolis@gmail.com


Γιώτα Ευσταθίου

Απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Παλαιότερα παρέδιδε θεατρικά μαθήματα στην Ακαδημία πολιτών.

Δάνεισε τη φωνή της σε αρκετά παιδικά ηχογραφημένα παραμύθια και έχει δουλέψει σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Σκηνοθετεί παραστάσεις ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων.

Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες. Είναι υπεύθυνη για τον τομέα Διασκέδασης – Ψυχαγωγίας, αναδεικνύοντας το πόσο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας.

giota.efstathiou@gmail.com


Νίκος Πουλάκης

Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ  ΠΕΙΡΑΙΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης  στο κομμάτι των Digital Media.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει εργασθεί, MTV & Nickelodeon, MAD TV, Primemedia. Από το 2017 διατηρεί τη δική του εταιρία  (LiSolutions) και παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

nikos.poulakis@lisolutions.gr


LiSolutions

Έχει αναλάβει τo web hosting του διαδικτυακού χώρου όπως επίσης το design και development της ιστοσελίδας. Η LiSolutions είναι μία επιχείρηση με υπευθυνότητα απέναντι στον πελάτη. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και δίνει λύσεις σύμφωνες με τις τελευταίες ενημερώσεις στον χώρο.

lisolutions.gr


Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!