ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσωπικός Βοηθός στους ασθενείς με καρκίνο στο Θεαγένειο από το Κ3

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κ3 εξέδωσε ανακοίνωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών αναγγέλλοντας τη δημιουργία Κινητής Μονάδας Πρόληψης και Αντιμετώπισης στο Θεαγένειο.

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών εφιστά την προσοχή στα βασικά δικαιώματα των ασθενών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πανδημία Covid-19 έφερε στην επιφάνεια μεγάλες κοινωνικές, οικονομικές και φυλετικές ανισότητες, πυροδότησε όμως για αυτόν ακριβώς τον λόγο και την ανάγκη της αντίδρασης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Προληπτικά μέτρα, πρόσβαση στις δομές της δημόσιας υγείας, φροντίδα, πληροφόρηση γύρω από την ασθένεια, διασφάλιση υψηλών υπηρεσιών υγείας, ασφάλεια είναι μερικά μόνο από τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων που νοσούν. Η Κοινωνία των Πολιτών οργανώνεται, επιχειρώντας να καλύψει το κενό που δημιούργησαν κυβερνήσεις και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Ο Δικός Μας Ρόλος: Το Κ3 για την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Ο Δικός Μας Ρόλος: Το Κ3 για την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Tο Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κ3, ως ενεργό μέλος της Κοινωνίας των πολιτών, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της ζωής των ογκολογικών ασθενών και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος το Θεαγενείο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς και με το Εργαστήριο Φροντίδας Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος συνεχίζει και επεκτείνει την δράση του Προσωπικό Βοηθό Υγείας δημιουργώντας την “Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης (Mobile Response and Prevention Unit)».

Μια ακόμη δράση υπέρ του ασθενή όπου από σύνολο εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας θα παρέχεται στον ασθενή η δυνατότητα να έχει έναν δικό του άνθρωπο κατά την πορεία της νόσου εντός και εκτός νοσοκομείου.

Η ίδρυση βοηθητικού γραφείου εντός του Θεαγένειου Νοσοκομείου, όπου προσωπικό και εθελοντές του Κ3 θα επεξεργάζονται τις αιτήσεις των ασθενών προς υποβολή στις αντίστοιχες δομές του δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα θα δίνει την δυνατότητα σε όλους να έχουν εκτός από ιατρική περίθαλψη, και κοινωνική φροντίδα.

Το έργο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του TIMA κοινωφελές Ίδρυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του ΚΑΠΑ3 καθώς και στο Θεαγένειο Νοσοκομείο.

Οι ασθενείς με καρκίνο έχουν Δικαιώματα.
Τώρα έχουν και τον Προσωπικό τους Βοηθό!

Με εκτίμηση

Η ομάδα του
Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, Κ3

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: www.kapa3.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *