ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εδώ ο Σχολικός Νοσηλευτής… Εκεί ο Σχολικός Νοσηλευτής… Που είναι ο Σχολικός Νοσηλευτής;

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου με επιστολή του, επισημαίνει την έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή (ΠΕ25) στο σχολείο, καθόσον με την έναρξη του σχολικού έτους, τοποθετήθηκε μία Σχολική Νοσηλεύτρια (ΠΕ25), η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, απουσιάζει με παρατεταμένες άδειες.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου είναι το μεγαλύτερο σε μαθητικό δυναμικό ειδικό δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά με 225 μαθητές με αναπηρία. Ο νόμος για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής προβλέπει την αντιστοιχία 1 νοσηλευτή ανά 50 μαθητές, που με απλά μαθηματικά μεταφράζεται στο ότι θα έπρεπε να υπάρχουν στο σχολείο μας 4 νοσηλευτές.

Αντ’ αυτού, με την έναρξη του σχολικού έτους, τοποθετήθηκε μία και μοναδική νοσηλεύτρια, η οποία απουσιάζει με παρατεταμένες άδειες. Καταλήγουμε, λοιπόν, να λειτουργεί το σχολείο χωρίς καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμα και στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης, προβλέπεται να υπάρχει σχολικός νοσηλευτής, όταν υπάρχουν μαθητές που πάσχουν από επιληψία.

Στο σχολείο μας, εκτός του ότι πάρα πολλοί μαθητές παρουσιάζουν επιληπτικά επεισόδια, τα περισσότερα παιδιά μας πάσχουν από πολύ αναπηρίες και ψυχικές ασθένειες και χρήζουν άμεσης νοσηλευτικής παρέμβασης, καθώς πέρα από την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα, υπάρχουν περιστατικά όπου τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια τους η ζωή.

Επιπλέον, την ιδιαίτερη αυτή εποχή της πανδημίας ο σχολικός νοσηλευτής ορίζεται και ως υπεύθυνος covid-19. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα, στέλνοντας την πρώτη επιστολή με ημερομηνία 15-9-2020 στο Υπουργείο Παιδείας. Από εκεί μας παρέπεμψαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, όπου εδώ και έναν μήνα μας “πετάει” από τη μία Υπηρεσία στην άλλη.

Με την τελευταία επιστολή μας προς την ΠΔΕ Αττικής προτείνουμε συγκεκριμένη λύση, έστω και προσωρινή μέχρι να διευθετηθεί το θέμα οριστικά και περιμένουμε να γίνει αποδεκτή. Επίσης, ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν και οι τρεις οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν προκληθεί – που το απευχόμαστε – ανεπανόρθωτη παθολογική ή σωματική βλάβη σε μαθητή του σχολείου μας, θα ασκηθεί ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

 

Ακούστε την εκπομπή…

OpenMind: Συνεκπαίδευση, Παράλληλη Στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό…

Διαβάστε ακόμη…

Ειδικά Σχολεία “Μαϊμού”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *