ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Λάρισα (Θεσσαλία)

Μία μορφή αναπηρίας δεν χρειάζεται να αποτελεί κοινωνικό εμπόδιο. Ας γκρεμίσουμε τους τοίχους και ας επενδύσουμε στην ενσωμάτωση των παιδιών και των ενηλίκων με αναπηρία. Οι δομές του ΚΔΑΠ μεΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ έρχονται να συναντήσουν τις μοναδικές ανάγκες κάθε ατόμου με αναπηρία στην πόλη της Λάρισας. Εξυπηρετούν άτομα από την ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας και στεγάζονται σε υπερσύγχρονους χώρους, διαμορφωμένους σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

 

Η φιλοσοφία μας…

Είναι απλή: Πρόσβαση σε κάθε πτυχή της ζωής για όλους!

Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος όπου παιδιά αλλά και νεαρά άτομα μεΑ μπορούν να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέα ενδιαφέροντα, να αναπτύξουν την ανεξαρτησία τους, να απολαύσουν καινοτόμες εμπειρίες και να γνωρίσουν νέους ανθρώπους.

Η οργάνωση μας…

Στις δομές μας γίνεται αρχικά αξιολόγηση των δυνατοτήτων κάθε ατόμου και στη συνέχεια οργανώνουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο συναντά τη μοναδικότητα και τις ανάγκες του. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που τα άτομα μεΑ αντιμετωπίζουν στη μάθηση και στην κοινωνική τους ζωή και να νιώσουν τη χαρά της έκφρασης μέσω στοχευμένων δραστηριοτήτων, πάντα με την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών. Μερικές από τις δράσεις μας είναι η ειδική εκπαίδευση σε θέματα καθημερινής διαβίωσης, η θεατρική αγωγή και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, η αναρρίχηση και η πεζοπορία στη φύση και πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όλες οι παροχές και οι δράσεις μας είναι εντελώς δωρεάν μέσω του προγράμματος ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’ του Εθνικού Στρατηγικού πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Επικοινωνία:

http://kdapmeaprosvasi.gr/

https://www.facebook.com/prosvasi.larisa/

https://www.instagram.com/kdapmeaprosvasilarisas/

Email: larisa@kdapmeaprosvasi.gr

Τηλέφωνα: 2410 663066 / 6986812850

Διεύθυνση: Φαρσάλων 177, Λάρισα