ΑΡΘΡΑ

Οι Στίχοι των Τραγουδιών παίρνουν Ζωή μέσα από την Νοηματική Γλώσσα!

Συμπερίληψη κάθε μέρα. Στην Εκπαίδευση, στις Τέχνες και στην Ψυχαγωγία…

 

Αυτό είναι ο στόχος. Να γίνει mainstream. Να είναι δεδομένο. Να μην είναι τόσο αξιοσημείωτη μια προσβάσιμη εκδήλωση.

Στο μεταξύ όμως οι ελάχιστες προσβάσιμες εκδηλώσεις αξίζουν την προσοχή μας και την υποστήριξη μας.

 

των Αγγελική Μητροπούλου – ΚΥΜΑ Project Manager και Χάρη Κατή – Mind Ripple

 

Στις 13/2, με την υποστήριξη του KYMA Project, η alternative rock μπάντα Mind Ripple επιλέγει το προσβάσιμο θέατρο της ΑΣΚΤ για να σχεδιάσει μια βραδιά που μπορούν να απολαύσουν όλοι!

Mind Ripple – Nothing New Under The Sun (Official Video)

 

“Οι πιο σκοτεινές σκέψεις γίνονται φως και γεμίζουν την σκηνή. Οι στίχοι παίρνουν ζωή μέσα από την νοηματική γλώσσα”

 

Το KYMA Project, θα μπορούσαμε να πούμε πως ως βασικό άξονα έχει τον χορό και την κίνηση όμως πάνω από όλα είναι ένα project για την συμπερίληψη και τις ίσες ευκαιρίες. Για αυτό αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα και τους πόρους που διαθέτουμε. Έτσι μόλις παρουσιάστηκε η ευκαιρία να υποστηρίξουμε μια ανεξάρτητη μπάντα να διοργανώσει το πρώτο της προσβάσιμο live σπεύσαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας και την γνώση μας.

Με τους Mind Ripple μας δένει συνεργασία χρόνων και αμοιβαία εκτίμηση οπότε η σκέψη για ένα προσβάσιμο alternative rock Live ήταν στα σχέδια μας καιρό. Όπως οι Mind Ripple έτσι και το ΚΥΜΑ Project απευθύνεται σε ένα κοινό με προβληματισμούς και ενσυναίσθηση. Αυτή η βραδιά θέλουμε να δώσει ένα μήνυμα στην ελληνική εναλλακτική σκηνή ότι η συμπερίληψη ανοίγει νέους ορίζοντες και μας αφορά όλους.

 

Για προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr πατήστε εδώ

 

 

 

Οι Mind Ripple για την Μουσική και την Προσβάσιμη Συναυλία…

 

“Η μουσική για εμάς είναι μέσο επικοινωνίας. Είναι ένας τρόπος, μετά από εσωτερική αναζήτηση, να αποκωδικοποιούμε περίπλοκα συναισθήματα και να εκφράζουμε ενδόμυχες σκέψεις.

 

 

 

Η μουσική, αλλά και οποιαδήποτε μορφή τέχνης, όταν χρησιμοποιείται σαν τρόπος επικοινωνίας θα πρέπει να απευθύνεται σε όλους. Ως δημιουργοί έχουμε την ευθύνη να παρουσιάζουμε την μουσική μας σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς κανέναν περιορισμό και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να την απολαύσει ο καθένας.

Για αυτό το λόγο, επιλέξαμε αυτή τη φορά να οργανώσουμε ένα live προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, με τη βοήθεια του ΚΥΜΑ Project που έχει εμπειρία σε τέτοιες εκδηλώσεις και στις απαιτήσεις τους.

Η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη καθώς είναι πρώτη φορά που επιχειρούμε κάτι τέτοιο. Έπρεπε να διαλέξουμε έναν χώρο που να μπορεί να συνδυάσει προσβασιμότητα και υποδομές για την διεξαγωγή συναυλίας. Ο χώρος του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών συνδυάζει όλες αυτές τις παραμέτρους καθώς είναι πλήρως προσβάσιμος, με άρτιο εξοπλισμό και εκ των πραγμάτων είναι ένας χώρος έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

 

 

 

Έπειτα έπρεπε να προσαρμοστεί το περιεχόμενο, κάτι το οποίο έγινε με τη βοήθεια των διερμηνέων στην ελληνική νοηματική γλώσσα, τον Κωνσταντίνο Χριστοδουλάκο και την Μυρτώ Γκανούρη, καθώς και με την εκτύπωση των στίχων του album μας σε μορφή Braille.

Είναι ένα εγχείρημα στο οποίο ελπίζουμε να ικανοποιήσουμε το κοινό που θα μας παρακολουθήσει και ευελπιστούμε να αποτελέσει έναυσμα να ενσωματωθεί η έννοια της προσβασιμότητας και στην εναλλακτική μουσική σκηνή.”

 

Mind Ripple – Pray For An Exit / Innocent || Live @ Ilion Plus

 

Διαβάστε ακόμη…

Η Συναυλία των Mind Ripple είναι Προσβάσιμη σε Άτομα με Αναπηρίες

ΚΥΜΑ Project… Έκφραση και Συμμετοχή για Όλους!

 

 

Γράφουν: η Αγγελική Μητροπούλου – ΚΥΜΑ Project Manager και ο Χάρης Κατής – Mind Ripple

Επιμέλεια: Νίκος Παγίδας – Εργοθεραπευτής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *