Αλέξανδρος Ιακώβου και Αμυμώνη μαζί… «Σ’ αυτή την μικρή τη γκρίζα ζωή ντύσε με χρώμα την κάθε στιγμή»!

Μια στιγμούλα είναι αρκετή για να χαράξει μια πορεία στο δρόμο της επιτυχίας, αρκεί να είσαι εκεί, στο σωστό σημείο, την κατάλληλη ώρα και να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Εξάλλου, όπως είχε διατυπώσει και ο φιλόσοφος Άρθουρ Σοπενχάουερ: «Το ταλέντο πετυχαίνει έναν στόχο που κανείς άλλος δεν μπόρεσε, η ιδιοφυία όμως πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν είδε»… κι ο Αλέξανδρος Ιακώβου εκτός από ταλέντο, είναι η ιδιοφυία η οποία ήταν εκεί τη σωστή στιγμή, είδε, πίστεψε και τα κατάφερε!!!

 

του Νικόλα Τζαβάρα – Δημοσιογράφος

 

Θα σ’αγαπώ…

Ο δημιουργός του τραγουδιού της Αμυμώνης που «χρύσωσε» τις καρδιές μας και γαλήνεψε την ψυχή μας, στο άκουσμά του, μιλάει αποκλειστικά στο nevronas.gr και μας ταξιδεύει στην εποχή της αθωότητας της παιδικής μας ηλικίας. Παραδομένοι στη ζεστή και προστατευμένη αγκαλιά του πατέρα μας, που μας πηγαίνει μαγικά ως τα σύννεφα να πιάσουμε ουρανό… για να μην μας αγγίξει η βροχή και μας ξυπνήσει και σβήσει το όνειρό μας. Μα ακόμη κι αν γίνει κάτι τέτοιο, εκείνος θα είναι εκεί να μας συντροφεύει και να μας ενθαρρύνει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να προχωρήσουμε αφού δίπλα μας θα περπατά… να «ντύσει» μαζί μας τη κάθε (γκρίζα) στιγμή με φωτεινά χρώματα. Κι αν πέσουμε ακόμα γλυκό είναι το χώμα και πάμε ξανά από την αρχή. Κι όταν μας διδάξει το νόημα της ζωής, αφού ο χρόνος θα έχει περάσει κι εκείνος θα έχει πια γεράσει, και θα ‘ ναι μεγάλος με άσπρα μαλλιά, μπορεί να πετάξει στο φεγγάρι να αράξει μα ακόμα κι από εκεί πάνω ψηλά… Θα σ’αγαπώ!!!

«Ανήκω στην οικογένεια της Αμυμώνης»

Κι επειδή μιλήσαμε για συγκυρίες, για στιγμές ή για κάρμα (πείτε το όπως θέλετε), ιδού πως ξεκίνησε η γνωριμία του Αλέξανδρου Ιακώβου με την Αμυμώνη: «Είχα παρακολουθήσει ένα αφιέρωμα στην κρατική τηλεόραση για την Αμυμώνη στο οποίο τα λόγια της κυρίας Παρασκευής Μπέλλου, της προέδρου, με συγκίνησαν… τυχαία ύστερα από καιρό συναντηθήκαμε σε ένα bazaar, δεν δίστασα, της μίλησα και από τότε ανήκω, νομίζω, στην οικογένεια της Αμυμώνης».

Ο εμπνευστής και δημιουργός του τραγουδιού «θα σ’αγαπώ» ξετυλίγει το κουβάρι των συναισθημάτων του και μας εκμυστηρεύεται το ερέθισμα που τον ώθησε να γράψει το τραγούδι: «Το τραγούδι το έγραψα όταν απέκτησα τα δύο μου παιδιά, τότε συνειδητοποίησα πόσο δύναμη έχει η αγάπη ενός ανθρώπου για ένα παιδί…όταν είδα από κοντά και την αγάπη που έχουν όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στην Αμυμώνη για αυτά τα παιδιά δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη… αμέσως τους το χάρισα το τραγούδι»!

 

 

«Η ευαισθησία των καλλιτεχνών που συμμετείχαν δύσκολα θα τους έκανε να πουν όχι»!

Αξίζει να αναφέρουμε πως όλοι οι καλλιτέχνες, οι συντελεστές που αφιέρωσαν ένα κομμάτι από το χρόνο και την ζωή τους για να γίνει πραγματικότητα το τραγούδι, εργάστηκαν αφιλοκερδώς, συμπορευόμενοι πίσω από έναν κοινωνικό σκοπό, που είχε ως άξονα τα παιδιά της Αμυμώνης και τις οικογένειές τους. Γνωστοί καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου που έχουν αφήσει -και αφήνουν- ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο μουσικό στερέωμα όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Ορφέας Περίδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Χρήστος Θηβαίος, η Πέννυ Μπαλτατζή και η Μαρίζα Ρίζου… δεν δίστασαν ούτε λεπτό να πουν «ναι» στην πρόταση του Αλέξανδρου Ιακώβου, αφού όπως μας λέει και ο ίδιος: «Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου! Καταρχάς έχω υπάρξει συνεργάτης τους για χρόνια οπότε, μπορούμε πια και αποκαλούμε ο ένας τον άλλον φίλο. Εξάλλου η πρόταση έγινε σε φιλικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα η ευαισθησία τους για τέτοιους κοινωνικούς σκοπούς είναι τεράστια, όπου δύσκολα θα έλεγαν όχι»!

 

 

«Θα είμαι πάντα πλάι στην Αμυμώνη»

Το γράψαμε και παραπάνω, ότι η διαφορά των ταλέντων από τις ιδιοφυίες έγκειται όχι μόνο στο να βλέπεις, αλλά και στο να το πιστέψεις. Κάπου εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας. Πως νιώθει, όμως, ο κύριος Ιακώβου έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα: «Σε μια εποχή που δεν ακούγονται τα τραγούδια αλλά διαφημίζονται μόνο, σε ένα ιντερνετικό πλαίσιο που ο σκοπός είναι τα likes, τα views και όχι το τραγούδι με την ουσία που περιέχει, το ότι δημιουργήσαμε ένα cd single με αγάπη για αυτό και με μεράκι από όλους τους συντελεστές, το οποίο κατάφερε και σημείωσε καταπληκτικές φυσικές πωλήσεις και έγινε χρυσό, μόνο χαρούμενο μπορεί να με κάνει»!

Ομάδα που κερδίζει δεν χωρίζει, πόσο μάλλον μια οικογένεια. Τι επιφυλάσσει, άραγε, το μέλλον αυτής της κισμέτ γνωριμίας του Αλέξανδρου Ιακώβου με την Αμυμώνη; Μάλλον θα το μάθουμε σύντομα: «Ανήκω πλέον στην οικογένεια της Αμυμώνης όπως ανέφερα και παραπάνω και εννοείται πως καλλιτεχνικά και δημιουργικά θα συνεχίσουμε, θα είμαι πάντα στο πλάι της! Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις! Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία».

Στηρίξτε κι εσείς το έργο της Αμυμώνης αγοράζοντας το CD εδώ…

Διαβάστε ακόμη…

Το τραγούδι της Αμυμώνης… έγινε Χρυσό και το γιορτάζει!

 

Συνέντευξη: του Αλέξανδρου Ιακώβου, στον Νικόλα Τζαβάρα – Δημοσιογράφος για το nevronas.gr