Μαζί μου σήμερα και με πάρα πολύ μεγάλη χαρά έχω έναν άνθρωπο που γνωρίζω χρονιά αλλά φέτος ήρθα πιο κοντά του. Μια πολύ όμορφη προσωπικότητα, μια ταλαντούχα ηθοποιό, μια δραστήρια γυναίκα που γνωρίζουν όλοι στη γεννήτρα μας την Καισαριανή.
Η πόλη μας είναι αυτή που αρχικά μας ενώνει, όμως δεν είναι μόνο αυτό το κοινό μας όπως σας ανέφερα και παραπάνω. Πρόκειται για την συνταξιούχο δασκάλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σταυρούλα Κουφού. Θα μου πείτε πως και είναι συνταξιούχος παρότι τόσο νέα, δε θα σας αποκαλύψω ηλικία αλλά με σιγουριά θα σας πω πως είναι όντως πολύ νέα. Θα σας αποκαλύψω και κάτι ακόμα όμως. Όταν ζήτησα από την Σταυρούλα να μιλήσουμε για την ασθένεια της μου είπε πως δεν ντρέπεται να μιλάει για αυτή. Ας μην ξεχνάμε πως πολλές ασθένειες αποτελούν ακόμα και σήμερα ταμπού για αρκετούς ανθρώπους. Έτσι λοιπόν μου είπε πως θα ήθελε να μιλήσουμε και να πούμε μερικά πράγματα για την Μεσογειακή Αναιμία.
Θα μιλήσουμε όπως μιλάμε τον τελευταίο καιρό ως δύο συνεργάτιδες και φίλες και όχι με ιατρικους όρους. Εξάλλου δεν είμαστε γιατροί. Σήμερα 8 Μαΐου, μιας και είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Θαλασσαιμία ή κατά κόσμο Μεσογειακή Αναιμία, μιλάμε για αυτή! Για το πότε διαγνώστηκε, ποια ήταν τα σημάδια που έδωσε η νόσος, πως το αντιμετώπισαν, πως το βιώνει τόσα χρόνια, ποιες οι μορφές θεραπείας, ποια τα παράδοξα με αυτή τη νόσο, πως καταφέρνει να κάνει όλα όσα κανει, τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της αιμοδοσίας, τις δυσκολίες, τις ευκολίες, τις παροχές του κράτους και τέλος μια ευχή για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και για όλον τον κόσμο!
Καλή ακρόαση!
Παρουσίαση: Γιώτα Ευσταθίου
Καλεσμένη: Σταυρούλα Κουφού
Ακούστε και άλλα Podcasts του nevronas.gr εδώ…