Ζούμε σε μια εποχή που, είτε το θέλουμε, είτε όχι, οι συνοριακές γραμμές μεταξύ των κρατών έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν. Αυτό είναι καλό ή κακό; Το ξέρω ότι η άποψή μου θα ξενίσει, αλλά να σάς υπενθυμίσω ότι βρίσκεστε «ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ», επομένως, μάλλον καλό είναι.
του Θωμά Χαφή – Δημοσιογράφος ΑμεΑ
Έχει αρχίσει -και με την ιστορία του κορονοϊού εντείνεται- το “ξεβράκωμα” της παγκόσμιας άρχουσας τάξης. Ή, μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής, η αναδιανομή του πλούτου, το ξαναμοίρασμα της τράπουλας. Από το 1989, που έπεσε το τείχος του Βερολίνου, με το… σκάσιμο της σοβιετικής φούσκας, έγινε πασίδηλο, ότι παντού και πάντα νικάει το χρήμα! Κι έχεις στην Ελλάδα, διάφορους πολιτικούς μηχανισμούς να είναι, το λιγότερο cult.
Και δεν είναι κακό να είναι κανείς cult, αρκεί να μην είναι πολιτικός και να διακυβεύει τις τύχες του λαού του.
Είναι γνωστό ότι ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται. Και ο πληθυσμός των χωρών του λεγόμενου τρίτου κόσμου, επίσης. Επιπλέον, από τη δεκαετία του ’90, έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο νέες αποικιοκρατικές δυνάμεις, με κυριότερη την Κίνα. Ο… «Κίτρινος Δράκος» άφησε την εσωστρέφειά του στην πλατεία Τιενανμέν! (Για όσους δε γνωρίζουν ή δε θυμούνται ποια είναι η Τιενανμέν, ψαξτε το στην google!!!). Δε θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα ότι η Μαύρη Ήπειρος έχει… κιτρινίσει!!!
Πραγματικά, οι κινεζικές επενδύσεις στην Αφρική είναι κολοσσιαίες, καθιστώντας την Κίνα μακράν την πρώτη επενδυτική δύναμη στην Αφρική. Μη μού λέτε να βάλω νούμερα, γιατί έτσι θα χάσω και τον τελευταίο αναγνώστη που μού ‘χει απομείνει. Εμένα!!! Όποιος θέλει στοιχεία, ας… καταφύγει στο διαδίκτυο. Και μέσα στις αποικιοκρατικές δυνάμεις του 21ου αιώνα, είναι χώρες, όπως η Ρωσία, η Νότια Αφρική (ελέω BRICS) τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και (άκουσον άκουσον) η Τουρκία!!!
Ο… «καλός» μας γείτονας ακολουθεί κατά πόδας την Κίνα, έχοντας ρίξει στην Αφρική τεράστια ποσά σε επενδύσεις, ενώ χρησιμοποιώντας ως διαβατήριο τη μουσουλμανική θρησκεία, που είναι πολύ διαδεδομένη στη Μαύρη Ήπειρο, πραγματοποιεί στην Αφρική μια τεράστια πολιτιστική διείσδυση, ιδρύοντας σε πολλές αφρικανικές χώρες σχολεία και πανεπιστήμια. Σημαντική είναι η τουρκική πολιτιστική διείσδυση και σε χώρες της Νότιας Αμερικής, έχοντας εκεί ως χώρα- μοχλό τη Βραζιλία, αφού οι σχέσεις των δύο χωρών (Τουρκίας – Βραζιλίας) είναι άριστες.
Τώρα θα μού πείτε (και με το δίκιο σας) πώς εκδικείται ο τρίτος κόσμος;
Μα με την ανάδειξη των νέων αποικιοκρατών. Οι αφρικανικές κυβερνήσεις, αλλά και οι λαοί της Αφρικής δέχονται πολύ πιο ευμενώς τους νέους αποικιοκράτες (BRICS, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία), παρά τους παλιούς (Αγγλία, Γαλλία). Εξάλλου, κάποιες από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις του παρελθόντος, όπως η Πορτογαλία ή η Ισπανία, παραμένουν… φαντάσματα του παρελθόντος!!! Οι νέοι αποικιοκράτες δεν έδειξαν ακόμη το στυγνό τους πρόσωπο και προτιμούν σκλάβους, παρά πτώματα, παρόλο που τα πτώματα δεν εξεγείρονται ποτέ!!!
Γράφει: ο Θωμάς Χαφής – Δημοσιογράφος ΑμεΑ