ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μάριος Σαρέλλας: “Ο ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να καλύπτει τα έξοδα της θεραπείας μου”

Γνώρισα τον Μάριο Σαρέλλα, μουσικό με οπτική αναπηρία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου, κάπου τυχαία, είδα μια δημοσίευσή του. Ανέφερε ότι θα γινόταν μια διαδικτυακή live συναυλία, με σκοπό να μαζευτεί ένα ποσό για να μπορέσει να συνεχίσει την θεραπεία του στο εξωτερικό.

 

της Γιώτας Ευσταθίου – Θεατρολόγος – Ηθοποιός

 

Ας τον γνωρίσω λίγο καλύτερα…

 

 

  • Μάριε γεια σου, πες μου σε παρακαλώ ποια είναι η οπτική αναπηρία που έχεις; Ήταν εκ γενετής ή προέκυψε στην πορεία.

Έχω γλαύκωμα εκ γενετής το οποίο εκδηλώθηκε στην ηλικία των 6 μηνών και από τότε μέχρι και σήμερα έχω κάνει αμέτρητα χειρουργεία, προσπαθώντας να διατηρήσω την όρασή μου. Επειδή η κατάστασή μου δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, αποφασίστηκε στην ηλικία των 9 ετών και λίγο πριν χαθεί τελείως το οπτικό μου πεδίο να με στείλουν στο Λονδίνο. Εκεί κατάφεραν να μου επιστρέψουν μικρό ποσοστό της όρασης και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση.

  • Υπάρχει θεραπεία και, αν ναι, πού μπορείς να την πραγματοποιήσεις;

Η ασθένεια που έχω είναι δύσκολη και χρειάζεται η συχνή παρακολούθησή μου από εξειδικευμένους γιατρούς στο Μoorfields Εyes Hospital, στο Λονδίνο.

  • Παρακολούθησα τη συναυλία σας και ήσασταν όλοι εξαιρετικοί. Πότε ασχολήθηκες με τη μουσική;

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική δεν είχα κλείσει ακόμα τα 10. Δεν θυμάμαι ποιο ήταν το ερέθισμα, απλά ξύπνησα ένα πρωί και ένιωσα την ανάγκη να μάθω κιθάρα. Αυτήν τη στιγμή ασχολούμαι επαγγελματικά με την μουσική, διδάσκοντας κιθάρα και κάνοντας την δουλειά του ηχολήπτη καθώς έχω και τις δύο ειδικότητες. Και από τα 15 μου μέχρι και την πρώτη καραντίνα δούλευα σε μαγαζιά ως τραγουδιστής και υπεύθυνος προγράμματος.

  • Τελικά καταφέρατε να μαζέψετε το απαιτούμενο ποσό;

Το ποσό έχει μαζευτεί αλλά θα ήθελα να αναφέρω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις σαν την δικιά μου κανονικά ο ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) πρέπει να καλύπτει αυτά τα έξοδα. Αλλά, δεν δίνει εύκολα έγκριση…  και στην δικιά μου περίπτωση μου ζητάει και λεφτά πίσω, από χειρουργείο που μου είχε καλύψει στο παρελθόν.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να συνεχίσω τον αγώνα μου για την διατήρηση της μικρής μου όρασης που είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω. Μακάρι κάποια μέρα να μπορέσω κι εγώ να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο όποιον χρειάζεται την βοήθειά μου.

Μάριε εύχομαι καλή επιτυχία με την θεραπεία σου, επιστρέφοντας από Λονδίνο, περιμένουμε νέα σου.

Λίγα Λόγια για τον Μάριο Σαρέλλα…

O Μάριος Σαρέλλας γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993. Αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο της πόλης και συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην Αθήνα πάνω στην κιθάρα και τα ανώτερα θεωρητικά (αρμονία – αντίστιξη).

Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση της Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας. Από 15 χρονών εργάζεται ως μουσικός ερμηνευτής, συνθέτης, ενορχηστρωτής, ηχολήπτης και υπεύθυνος προγράμματος. Το 2016 δημιούργησε το επιτυχημένο μουσικό σχήμα “Balkan Familia”, ένα μουσικό σύνολο 16 ατόμων με αξιόλογη παρουσία στο χώρο της λαϊκής – έντεχνης, βαλκανικής και jazz μουσικής.

Ασχολείται ενεργά με πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και στις ενορχηστρώσεις του παντρεύει ανατολίτικα και δυτικά ηχοχρώματα, δημιουργώντας μια καινούργια μουσική αίσθηση.

 

Συνέντευξη: του Μάριου Σαρέλλα, μουσικός ερμηνευτής, συνθέτης, ενορχηστρωτής και ηχολήπτης, στην Γιώτα Ευσταθίου για το nevronas.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *