MORE AND MORE

«Γολγοθάς» για οικογένεια με ΑμεΑ η Μ. Εβδομάδα στην Κέρκυρα

Το δικό της «σταυρό» σήκωσε πενταμελής οικογένεια με ανήλικο τέκνο ΑμεΑ, τις άγιες ημέρες του Πάσχα, όταν αποφάσισε να πάει μια βόλτα στην παλιά Πόλη της Κέρκυρας, εξαιτίας της προχειρότητας που επέδειξε η δημοτική αρχή στην σηματοδότηση και στο να κάνει διακριτές τις θέσεις ΑμεΑ, στο μεγάλο χώρο στάθμευσης του ιστορικού κέντρου της παλιάς πόλης στην Σπιανάδα.

 

του Νικόλα Τζαβάρα – Δημοσιογράφος

Αποκλείστηκαν τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους…

Η διοίκηση του δήμου, πριν λίγες ημέρες (σ.σ. 17/4) είχε παραδώσει το χώρο προς χρήση στους πολίτες, πλην όμως «ξέχασε» ή δεν πρόλαβε…ωστόσο, να λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να προβλεφθούν τα δέοντα και να ρυθμιστούν τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αριθμημένες θέσεις, με τη διάκριση των θέσεων για ΑμεΑ και τα στοιχειώδη μέτρα λειτουργίας και ασφάλειας.

Απόρροια αυτού, να έχει γεμίσει το πάρκινγκ με αυτοκίνητα, να μην υπάρχει κάποιος αρμόδιος υπάλληλος του δήμου να ελέγξει τα πράγματα, να μην είναι αδειοδοτημένες και σηματοδοτημένες οι θέσεις για ΑμεΑ, να μην μπορούν να βεβαιωθούν παραβάσεις από την Τροχαία με αποτέλεσμα να αποκλειστούν τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους.

Και κάπου εκεί ξεκινάει το μαρτύριο για τα αυτονόητα. Τα οποία δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητα, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

«Μια πινακίδα ΑμεΑ για 7 θέσεις»

Την Δευτέρα του Πάσχα (σ.σ. 25/4), όπως αναφέρει στην επιστολή του στο nevronas.gr, την οποία κοινοποίησε και στους Βουλευτές Κέρκυρας, στους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ιονίων Νήσων, ο κ. Νεκτάριος Βεντούρης:
«Η σύζυγός μου, μετά των τριών τέκνων μας, μετέβη οδικώς στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας. Καθότι το οικογενειακό όχημα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης ατόμου με αναπηρία, δικαιούχου Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ (Π.Δ. 241/2005 – ΦΕΚ Α’ 290), η σύζυγός μου εισήλθε στον υπαίθριο δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Κάτω Πλατεία και κατευθύνθηκε προς τις θέσεις στάθμευσης που εξυπηρετούν τις ανάγκες των προαναφερόμενων δικαιούχων.

Όταν τα Αναπηρικά Οχήματα δεν μπορούν να σταθμεύσουν σε θέσεις ΑμεΑ αυτό είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!

Όταν τα Αναπηρικά Οχήματα δεν μπορούν να σταθμεύσουν σε θέσεις ΑμεΑ αυτό είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!

Κατά την είσοδο του οχήματος στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, διαπιστώθηκε ότι στον οικίσκο δεν παρίστατο κάποιος υπάλληλος ενώ σε εμφανές σημείο υπήρχε ταμπέλα ενημέρωσης περί ύπαρξης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ. Φτάνοντας στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, παρατηρήθηκε ότι για εφτά (7) διαγραμμισμένες θέσεις ΑμεΑ, έχει τοποθετηθεί μόλις μία (1) κάθετη πινακίδα σήμανσης με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας, ενώ σε όλες τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, απουσιάζει η επιδαπέδια σήμανση με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας», αναφέρει στην επιστολή του ο καταγγέλλων για να συνεχίσει ενημερώνοντας: «Επί της ουσίας, η διαφοροποίηση των συγκεκριμένων εφτά (7) θέσεων από τις υπόλοιπες, έγκειται στην αυξημένη διαθέσιμη επιφάνεια και την επικάλυψη αυτής με μπλε χρώμα. Τη δεδομένη στιγμή άφιξης του οχήματός μας, όλες οι ως άνω εφτά (7) θέσεις στάθμευσης ήταν κατειλημμένες από οχήματα που δεν έφεραν σε εμφανές σημείο το Δελτίο Στάθμευσης ΑμεΑ (με εξαίρεση μόλις ένα όχημα).

Πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς η ελεύθερη είσοδος στο χώρο σε συνδυασμό με την απουσία υπαλλήλου, ουδεμία διασφάλιση παρείχαν για τη διαφύλαξη των συγκεκριμένων θέσεων προς χρήση των από τους πραγματικούς δικαιούχους».

«Θέσεις για ΑμεΑ μετά το Πάσχα»

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με το τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας, δεν απαντούσε κανείς στις κλήσεις. Τότε επιχειρήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όπου υπήρξε ενημέρωση ότι δεν είναι ξεκάθαρο για το ποιες θέσεις στάθμευσης προορίζονται, για αποκλειστική χρήση, από κατόχους του Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ. Παρόλα αυτά δόθηκε σήμα ώστε να μεταβεί στο σημείο κινητή αστυνομική μονάδα. Μετά από είκοσι (20) λεπτά επιχειρήθηκε εκ νέου, τηλεφωνική επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας κι έτσι παρουσιάσθηκε στο σημείο, ένα ζευγάρι αστυνομικών που περιπολούσαν με ποδήλατα.

Η προφορική ενημέρωση που δόθηκε ήταν ότι: «Οι εργασίες που αφορούν τη σήμανση των θέσεων, ως θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ θα πραγματοποιηθούν μετά τις εορτές του Πάσχα κι ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εν λόγω εργασίες, ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης δε διαθέτει θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. Συμπερασματικά, δεν μπορεί να βεβαιωθεί παράβαση».

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο εδώ…

Ενήμερος και ο διοικητής Τροχαίας Κέρκυρας

Ο κύριος Βεντούρης στο έγγραφό του μας πληροφορεί πως ο διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, ήταν ενήμερος για όλη την κατάσταση με τις μη αριθμημένες και κατάλληλα διαμορφωμένες θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ. «Προς ενίσχυση/τεκμηρίωση της προφορικής ενημέρωσης που δόθηκε από τους παριστάμενους αστυνομικούς, επισημάνθηκε συμπληρωματικά, ότι ο Διοικητής Τροχαίας Κέρκυρας είναι ενήμερος για τη διαμορφωθείσα κατάσταση». Κάτι που του το επιβεβαιώνει με απαντητική –έγγραφη- επιστολή του ο ίδιος ο διοικητής τροχαίας στις 30/4, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «δόθηκε προσωρινά προς χρήση κατά την περίοδο του Πάσχα για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σήμανση των θέσεων ΑΜΕΑ».

Διαβάστε την απάντηση της Τροχαίας εδώ…

Πανηγυρισμοί και διθύραμβοι από τον αντιδήμαρχο…

Σύμφωνα με τον κύριο Βεντούρη, την Κυριακή των Βαΐων στις 17 Απριλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Υποδομών και Δικτύων κ. Νικόλας Καλόγερος, μέσα από τους λογαριασμούς τους στα social media περιχαρής, παρουσίαζε το έργο της δημοτικής αρχής, παραδίδοντάς το στους δημότες:
«Στις 17 Απριλίου 2022, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κύριος Νίκος Καλόγερος, μέσω του λογαριασμού προφίλ που διατηρεί και της σελίδας που διαχειρίζεται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, δημοσίευσε το κάτωθι κείμενο: “Παραδόθηκε χθες στις 18:00 προς χρήση το πάρκινγκ στην κάτω πλατεία. Έχοντας ήδη γνωστοποιηθεί ΚΑΙ η άδεια λειτουργίας του. Αφού ξεπεράσαμε το πρόβλημα με τα fake news, αφοί απομακρύνθηκαν τα οχήματα με την χρήση δύο γερανών της τροχαίας αφού σταμάτησαν να εισέρχονται από τα πεζοδρόμια αυτοκίνητα κ.α….! Εντός 4 ημερών ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις και αμέσως δόθηκε στο κοινό. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύμβουλο μας πολιτικό μηχανικό Άγγελο Κουλούρη, την Δ/ντρια Τ.Υ. Μαίρη Καλογιάννη, τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών Θωμά Μπατσούλη, τον τοπογράφο μηχανικό μας Άρη Γιαννούση, το συνεργείο οροσήμανσης και τον κ. Μπάκολη, για την ομαδική δουλειά και την εργώδη προσπάθεια τους ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Την Τροχαία Κέρκυρας και τον Διοικητή κ. Βλαχόπουλο. Τέλος, το συνεργάτη Κώστα Φατούρο και την εταιρεία του SUPERIOR όπου μας διέθεσε Δωρεάν το εξαιρετικό προσωπικό του, τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό τους για την οροσήμανση.
ΥΓ: Εύχομαι οι χρήστες του χώρου, να ακολουθήσουν πλέον πιστά τις οδηγίες και τους κανόνες που έχουν τεθεί».

Ο κύριος Καλόγερος έγραψε ότι “ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις”, αποφεύγοντας τεχνηέντως την οποιαδήποτε αναφορά για τη μη τοποθέτηση σήμανσης, ενώ δήλωσε ότι έχει “γνωστοποιηθεί ΚΑΙ η άδεια λειτουργίας του”.

Διαβάστε την σχετική επιστολή που αφορά στην γνωστοποίηση λειτουργίας πάρκινγκ της κάτω πλατείας εδώ…

Τα στοιχεία «αδειάζουν» τον αντιδήμαρχο!

Ο πατέρας του ανήλικου ΑμεΑ, συνεχίζει την έρευνα και βγάζει στοιχεία στην επιφάνεια που αντικρούονται με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου κ. Νίκου Καλόγερου: «Από τα προεκτεθέντα συνάγεται καλόπιστα, ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας υπέβαλε τη γνωστοποίηση λειτουργίας του υπαίθριου δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Κάτω Πλατεία, προς την αρμόδια αρχή, ήτοι την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, πριν τις 17 Απριλίου 2022, δηλαδή την ημερομηνία δημοσίευσης του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έσπευσαν άκριτα και χωρίς προηγούμενη έρευνα όπως θα φανεί αμέσως παρακάτω, να αναπαράγουν τη δημοσίευση του κύριου Καλόγερου. Παραδόξως, τα έγγραφα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τους ισχυρισμούς του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, αφού στις 20 Απριλίου 2022, εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 730 Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης (αρ. πρωτ.: 14417, ΑΔΑ: ΨΘΖΘ46ΜΓ2Α-Ω40) με την οποία αποφασίζεται η έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και η δέσμευση πίστωσης ύψους εκατό ευρώ (100,00€) που αφορά στην πληρωμή παραβόλου για την γνωστοποίηση λειτουργίας του πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας», δηλαδή έγιναν τα βαφτίσια χωρίς να έχει μπει ακόμη το παιδί στην κολυμπήθρα… «Στις 21 Απριλίου 2022, εκδόθηκε το υπ’ αριθμό 409 Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής (ΑΔΑ: Ψ6ΧΘ46ΜΓ2Α-ΙΔΡ), ύψους εκατό ευρώ (100,00€) με αιτιολογία πληρωμής “Παράβολο έκδοσης άδειας πάρκινγκ πλατείας”».

Κι όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό προκύπτει πλήθος προβληματισμών τους οποίους καταθέτει στο nevronas.gr ο κύριος Νεκτάριος Βεντούρης:

Η γνωστοποίηση λειτουργίας του υπαίθριου δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Κάτω Πλατεία, υπεβλήθη στις 21 Απριλίου 2022 (ημέρα Μεγάλη Πέμπτη), γεγονός που σημαίνει ότι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κύριος Νίκος Καλόγερος ψεύδεται στην από 17 Απριλίου 2022 δημοσίευσή του.

Η γνωστοποίηση λειτουργίας του υπαίθριου δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Κάτω Πλατεία, υπεβλήθη πριν τις 17 Απριλίου 2022, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, αφού δεν είχε καταβληθεί το αντίτιμο για την έκδοση του σχετικού παραβόλου. Τα ανωτέρω αφορούν το τυπικό κι ενδεχομένως το πολιτικό σκέλος του ανακύπτοντος ζητήματος. Υπάρχει όμως και το ουσιαστικό σκέλος, το οποίο αφορά την αδικαιολόγητη παράλειψη των αρμόδιων υπηρεσιών να τοποθετηθεί η απαραίτητη σήμανση ώστε να χαρακτηριστούν και να καθοριστούν οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, στον υπαίθριο δημοτικό χώρο στάθμευσης στην Κάτω Πλατεία.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο εδώ…

Χωρίς υπάλληλο και 7 έναντι 14 οι θέσεις ΑμεΑ

Όπως τονίζει στην καταγγελία του ο κύριος Νεκτάριος Βεντούρης, κατά την είσοδο του οχήματος στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, διαπίστωσε ότι στον χώρο στάθμευσης δεν παρίσταται κάποιος υπάλληλος, ενώ σε εμφανές σημείο υπάρχει ταμπέλα/πινακίδα που πληροφορεί ότι υπάρχουν 14 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. «Φτάνοντας στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, παρατηρείται ότι υπάρχουν 7 διαγραμμισμένες θέσεις χρώματος μπλε, όπου έχει τοποθετηθεί μόλις μία κάθετη πινακίδα σήμανσης με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας ενώ, σε όλες τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, απουσιάζει η επιδαπέδια σήμανση με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας», καταλήγοντας συμπέρανε: «Πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς η ελεύθερη είσοδος στο χώρο στάθμευσης σε συνδυασμό με την απουσία υπαλλήλου, ουδεμία διασφάλιση παρέχουν για τη διαφύλαξη των συγκεκριμένων θέσεων προς χρήση των από τους πραγματικούς δικαιούχους».

Γεώργιος Παντελιός: Μεταβατική περίοδος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου της Κέρκυρας και συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» λίγες ημέρες μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παντελιός, ανέφερε ότι: «Η λειτουργία του πάρκινγκ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο “αυτές τις μέρες”, συμπληρώνοντας, «μέχρι ο χώρος να πάρει την τελική του μορφή, θα υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία γιατί ο χώρος είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και θα κλείνει τμηματικά. Τα προβλήματα θα μπορέσουν να ρυθμιστούν με την αναβάθμιση. Μας ενδιαφέρει όμως ο χώρος να παραμένει ανοικτός για να αποσυμφορείται η γύρω περιοχή».

Νικόλας Καλόγερος: Ασυνείδητοι πολίτες

Αντιθέτως, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Καλόγερος απαντά στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», λέγοντας πως: «Οι θέσεις ΑμεΑ είναι 14 και όχι 7 και ο χώρος είναι πλέον αδειοδοτημένος από τις 17/4. Αναγνωρίζω ότι ο άνθρωπος έχει δίκιο, εξοργίστηκε γιατί βρήκε τις θέσεις κατειλημμένες από άλλα οχήματα χωρίς σήμα ΑμεΑ. Υπάρχουν ασυνείδητοι πολίτες που δεν σέβονται τίποτα, το βλέπουμε καθημερινά. Ούτε τις θέσεις ΑμεΑ, ούτε τη διαγράμμιση, ούτε τα κολωνάκια. Ήδη έχουν σπάσει μια ταμπέλα και θα την αντικαταστήσουμε. Το βράδυ, μετά τις 10 μ.μ. που το πάρκινγκ είναι ελεύθερο, μπαίνουν μέσα και σταθμεύουν όπου θέλουν», είχε δηλώσει ενώ δεσμεύτηκε πως: «Αυτές τις παθογένειες θ’ αντιμετωπίσουμε με την αναβάθμιση και το ηλεκτρονικό σύστημα στάθμευσης. Από τις 18 Μαΐου, το νέο σύστημα θα έχει εγκατασταθεί, θα υπάρχει κανονισμός λειτουργίας και υπάλληλοι που θα ελέγχουν τον χώρο».

Στο παρακάτω βίντεο της 17/4/22 δημοσίευσης του αντιδημάρχου κ. Νίκου Καλόγερου, φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγραμμίσεις, αλλά οι (μπλε) θέσεις ΑμεΑ είναι 7 και όχι 14 όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. 

Από τον Άννα στον Καϊάφα…

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως το nevronas.gr προσπάθησε πολλάκις να επικοινωνήσει με τους δύο αντιδημάρχους, τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Αφήσαμε και τα στοιχεία μας με σκοπό να απαντήσουν και να επικοινωνήσουν μαζί μας οι δύο αντιδήμαρχοι και να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Το μεν γραφείο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υποδομών κ. Νίκου Καλόγερου, μέσω της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ. Λοϊίσιου, κι ενώ η ίδια είχε επικοινωνία πρώτα με τον αντιδήμαρχο, μας παρέπεμψε στην αντιδημαρχία οικονομικών υπηρεσιών, ενημερώνοντάς μας πως η αρμοδιότητα δεν είναι δική τους.

Το δε γραφείο της αντιδημαρχίας οικονομικών υπηρεσιών του κ. Γεώργιου-Ηλία Παντελιού, μας διαμήνυσε, μέσω της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ. Β. Τρούσα, πως το θέμα το έχει αναλάβει η νομική υπηρεσία και δεν γνωρίζουν κάτι περαιτέρω.

Ωστόσο, ο nevronas.gr έκανε την έρευνά του και βρήκε στοιχεία, υπηρεσιακές επιστολές που ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στα δύο γραφεία και ζητούσαν διευκρινίσεις οι μεν από τους δε, σχετικά με την ευθύνη και τις αρμοδιότητες. Μετακυλίοντας το μπαλάκι των ευθυνών.

Διαβίβαση αιτήματος 1 εδώ…

Διαβίβαση αιτήματος 2 εδώ…

«Συναγερμός» και στις υπηρεσίες 

Αναβρασμός στις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με το αίτημα του κύριου Βεντούρη να του γνωστοποιήσουν αν και εφόσον υπάρχει σχετική άδεια λειτουργίας υπαιθρίου δημοτικού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή Σπιανάδα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. 

«Έλαβα την απάντηση της ΔΟΥ Κέρκυρας όπου τους είχα ζητήσει την κοινοποίηση της γνωστοποίησης λειτουργίας από την ΠΕ Κέρκυρας (βάσει νομοθεσίας η Περιφέρεια οφείλει μέσα σε 5 εργάσιμες να κοινοποιήσει τη γνωστοποίηση). Η ΔΟΥ αρνείται να μου χορηγήσει τα στοιχεία που ζητάω επικαλούμενη το φορολογικό απόρρητο!! Αντίθετα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία μου χορήγησε τα ίδια ακριβώς στοιχεία που αρνήθηκε η ΔΟΥ! Πρόκειται για παράκρουση».

Η απάντηση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Κερκύρας κ. Καπερνέκα Ανδρέα (όπως φαίνεται και στο παρακάτω έγγραφο) απαγόρευε τη χρήση οποιουδήποτε στοιχείου στον κ. Βεντούρη, λόγω απορρήτου: «Δεν είστε άμεσα σχετιζόμενος με την εν λόγω επιχείρηση, γεγονός που υποχρεώνει την υπηρεσία μας να μην σας χορηγήσει πληροφορίες και έγγραφα που την αφορούν».

Δείτε την απάντηση της ΔΟΥ εδώ…

Ενώ, στο ίδιο ακριβώς αίτημα, η Πυροσβεστική Κέρκυρας, μέσω του διοικητή της κ. Νικόλαου Κολοβού,  κοινοποιεί στον κύριο Βεντούρη την απάντηση ότι: « Σε απάντηση του ανωτέρω (α) σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι στις 04-05-2022 κοινοποιήθηκε μέσω τακτικής αλληλογραφίας(ταχυδρομικώς) από την αρμόδια Αρχή στην Υπηρεσία μας η υπ’ αριθ. Πρωτ. 30847/12947/15-04-2022 γνωστοποίηση λειτουργίας για τον υπαίθριο δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, που βρίσκεται στην περιοχή Σπιανάδα (Κάτω Πλατεία) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, σύμφωνα τα οριζόμενα στο Άρθρο 3 παρ. 7 της(β) σχετικής».

Δείτε την απάντηση της Πυροσβεστικής εδώ…

Έξαλλη και η μητέρα με τους βαυκαλισμούς του αντιδημάρχου…

Σε δημόσια τοποθέτησή της -με εικόνες- από τις θέσεις στάθμευσης, μέσω του ηλεκτρονικού προφίλ της στο facebook η μητέρα του ανήλικου ΑμεΑ κ. Ρούτση Ειρήνη, η οποία υπέστη όλη αυτή την ταλαιπωρία και την κατάφωρη αδικία ξεσπά: Ρούτση Ειρήνη: «Κοινοποιώ γιατί δεν μπορώ να σχολιάσω. Συγγνώμη κύριε Νίκο Καλόγερε, αλλά στις 25/4 μεσημέρι, όχι μεσάνυχτα, που κατεβήκαμε στην πλατεία με το ΑμεΑ τέκνο μου και τα άλλα δυο μικρά μας, (φαντάζομαι είστε γνώστης της περίπτωσης μου), οι θέσεις είναι 7 και όχι 14, εκτός και αν τις έχετε κρύψει καλά και δεν τις βρίσκουμε; Δεύτερον αφού την κάνετε την προσπάθεια να εξυπηρετήσετε τους ΑμεΑ, γιατί δεν βάζετε και καμία ράμπα στο πεζοδρόμιο ώστε το ΑμεΑ που παρκάρει εκεί να μπορεί να έχει πρόσβαση και στο πεζοδρόμιο;;; Μήπως η ευαισθησία σας σταματά στην παροχή της θέσης και η μετακίνηση προς την πλατεία είναι άλλου;

Επίσης στις θέσεις στάθμευσης που έχει το παρκινγκ προς την μεριά της πλατείας γιατί δεν μεριμνήσατε να έχει και εκεί θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, για να μην πω γιατί οι θέσεις στάθμευσης δεν είναι όλες ή οι περισσότερες εκεί μιας και εκεί το ΑμεΑ θα έχει και την καλύτερη πρόσβαση στην πλατεία και δεν θα χρειαστεί να διανύσει όλο το πάρκινγκ για να βγει στην πλατεία διακινδυνεύοντας την ζωή του.
Και κάτι τελευταίο, εγώ εκείνη την ημέρα κάλεσα την τροχαία της Κέρκυρας και η απάντηση που έλαβα, από τους ένστολους, ήταν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και πως δεν έχουν τοποθετηθεί οι κατάλληλες σημάνσεις για να καθοριστούν οι θέσεις ως ΑμεΑ» έγραψε για να καταλήξει: «Νομίζω πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας για το τι είναι διευκόλυνση των ΑμεΑ. Οπότε, όταν κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες θα έπρεπε πρώτα να είστε βέβαιοι ότι σαν πολιτικοί παράγοντες του τόπου, έχετε κάνει τα πάντα για να μην γίνεται αυτό το μπάχαλο, γιατί αυτοί που το πληρώνουν είναι οι ΑμεΑ».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Τζαβάρας – Δημοσιογράφος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *