Ο Οργανισμός ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ σύμφωνα με το Καταστατικό του έχει κύριο σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑμεΑ μέσα απο μια σειρά δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων για Άτομα με Αναπηρίες όπως είναι το παραδοσιακό κομμάτι και ΟΧΙ το αθλητικό-αγωνιστικό της πολεμικής κορεατικής τέχνης του ταεκβοντό (24 τροποποιημένες χορογραφίες που εκτελούνται με ή χωρίς μουσική- ονομάζονται τουλ απηχούν την κορεατική παράδοση και πολιτισμό και απευθύνονται σε ΑμεΑ, γονείς ΑμέΑ και φίλους ΑμεΑ) και την αυτοάμυνα-αυτοπροστασία μέσα απο συμπεριληπτικές ομάδες τυπικών και ατόμων με αναπηρίες.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τους κανόνες της Συμπερίληψης οι ομάδες δραστηριοτήτων μας είναι κατά κύριο λόγο μεικτές αποτελούμενες απο άτομα τυπικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Οι διαπιστεύσεις του Οργανισμού πολλές. To ΝΠΙΔ είναι ο εκπρόσωπος του Special Needs Taekwondo International στην Ελλάδα με αριθμό αναγνώρισης ΜΟ#002. Επίσης αποτελεί Αναγνωρισμένο Φορέα Πολιτιστικής Κληρονομιάς απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με Αριθμό Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων 9039, και απο την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του European Solidarity Corps με PIC No 899961539.

Η δραστηριότητα “Θερα-Παι-(Ευ) Ζείν” που στηρίζεται στην γνώση της παραδοσιακής πολεμικής τέχνης και της Κορεατικής παράδοσης βρίσκεται στην διαδικασία απόκτησης ISO. Το 2020 ο Φορέας έχει σημαντικές συνεργασίες με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε θέματα επιμόρφωσης αστυνομικών υπαλλήλων και μέριμνας-εκπαίδευσης κακοποιημένων παιδιών.

Οι φίλοι μας και όσοι ασχολούνται με τα άτομα με αναπηρίες φροντίζουμε να ανανεώνουν τις γνώσεις τους σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα απο επιμορφωτικά σεμινάρια, δράσεις και εκπαιδεύσεις σε κατάλληλες προς τούτο δομές υπό την εποπτεία της Special Needs Taekwondo International και του εδώ εκπροσώπου της και Προέδρου της SNTI GREECE Intl. Instructor Νικηφόρου Κοτρίδη.

Επικοινωνία…

Διεύθυνση: Φραγκιαδών 4-6, 18536 Πειραιάς

Τηλέφωνα: 2114099905 / 6943874989

email: president@sntihellas.com

Site: www.sntihellas.com

Facebook: https://www.facebook.com/isntkdfhellas

 

Οι Υποστηρικτές μας…

Στο έργο μας αυτό αρωγοί της προσπάθειας μας είναι η ΝΕΑ ΟΔΟΣ, Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζοωγόνησης, το site ειδικού τύπου nevronas.gr, ο Όμιλος Εταιρειών Aegean Globe Platinum και τα Δικηγορικά Γραφεία Γιάννη Γλύκα, Δημητρίου Πέππα και Συνεργατών και Γιάννη Ξυπολιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *