Ο Βασίλης Οικονόμου για την Θεατρική Ομάδα ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

Ο Βασίλης Οικονόμου_ Ηθοποιός  – Σκηνοθέτης και υποψήφιος Διδάκτωρ αρχαιολογίας, μιλά στο nevronas.gr για την θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία).

 

Ο Βασίλης Οικονόμου είναι ο ιδρυτής του ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία): της πρώτης επαγγελματικής συμπεριληπτικής θεατρικής ομάδας στην Ελλάδα όπου από το 2010 εκπαιδεύει και συνεργάζεται με επαγγελματίες ηθοποιούς, ανάπηρους και μη, και υπερασπίζεται την καθολική προσβασιμότητα στην Τέχνη, για ηθοποιούς και θεατές.

 

ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

 

Μια ομάδα που παλεύει και σταδιακά πετυχαίνει το αυτονόητο… το δικαίωμα και την “σαφή” δυνατότητα κάθε ανθρώπου, με ή χωρίς αναπηρία, να είναι κοινωνός και αποδέκτης της θεατρικής πράξης. Να είναι ηθοποιός και θεατής, να έχει ίσες ευκαιρίες, ελπίδες, όνειρα και προοπτικές!

Η Γιώτα Ευσταθίου συζητάει μαζί του για το πότε και πώς γεννήθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί η ομάδα αυτή, ποια τα μέλη της, ποιος ο σκοπός της, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, την μέχρι σήμερα επίτευξη των στόχων τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

Δείτε το Βίντεο…

 

Δείτε ακόμη…

ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)… η πρώτη επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα θεάτρου για Άτομα με Αναπηρία!

Περισσότερα για το ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)…

website: www.distheater.gr

facebook: Θέατρο ΑμεΑ – Theama

 

Συνέντευξη | Γιώτα Ευσταθίου

Δημοσιογραφική ΕπιμέλειαΠόπη Μάλεση

Video και Φωτογραφίες | GkM Photography

Ευχαριστούμε πολύ τον Βασίλη Οικονόμου ιδρυτή της Συμπεριληπτικής θεατρικής ομάδας ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) για αυτήν την όμορφη συνέντευξη.

Ευχαριστούμε θερμά το Από Μηχανής Θέατρο για τη φιλοξενία του.

*Σημείωση: Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 14/4

Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!