ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέντρα Ειδικής Αγωγής: Έκκληση στην πολιτεία για μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού

Επιστολή που συνυπογράφουν 1300 ιδιοκτήτες, ελεύθεροι επαγγελματίες των Κέντρων της Ειδικής Αγωγής με θέμα: “ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”, συνέταξαν οι διαχειριστές της ομάδας Ελεύθεροι Επαγγελματίες- Εργαζόμενοι της Ειδικής Αγωγής COVID-19 στο fb και απέστειλαν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Αναλυτικά η επιστολή…

Αρχικά, θα θέλαμε να επανεκφράσουμε τη βαθιά μας συμπαράσταση στο συνεχή αγώνα που δίνετε για την προστασία του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και την άμεση κινητικότητα σας όσον αφορά την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Σε προηγούμενη επιστολή μας, η οποία έφερε την ψηφιακή υπογραφή 1300 ιδιοκτητών κέντρων και εργαζομένων ειδικής αγωγής, σας ζητούσαμε την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων μας και εξηγούσαμε τους λόγους.

Το αίτημα μας αυτό, έχει γίνει δεκτό μόνο όσον αφορά τους Κύριους ΚΑΔ που συμπεριελήφθησαν στα μέτρα στήριξης σε επαγγελματίες που πλήττονται λόγω του Κορωνοϊού.

Συνεπώς εντασσόμαστε ως κλάδος, από το Υπουργείο Οικονομικών, στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του Κορωνοϊού, και οι οποίες κάνουν χρήση της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους.

Με την υπαγωγή μας σε αυτή την κατηγορία δικαιούμαστε τη χορήγηση της αποζημίωσης «ειδικού σκοπού», ενώ δεν δικαιούμαστε καμία άλλη παροχή.

Δυστυχώς η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας, εμφανίζει τις περισσότερες επιχειρήσεις και ιδιώτες να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, διότι τα παιδιά που παρακολουθούν θεραπείες αποτελούν μια ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, που μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού και να μην το γνωρίζουν αλλά και παιδιά που ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες (σύνδρομο down, αυτισμός) και θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατευτούν.

 

 

Βάσει της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο μας, και σας αναφέραμε προηγουμένως, με αυτές τις αποφάσεις, στη συντριπτική μας πλειοψηφία, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις λειτουργικές μας δαπάνες που αφορούν μισθώματα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, καθώς και ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ αναπόφευκτα θα κινδυνέψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την ενδεχόμενη ένταξη μας στη δέσμη μέτρων επιχειρήσεων, των οποίων έχει ανασταλεί η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παρακαλούμε θερμά να ανταποκριθείτε στην έκκληση μας, το συντομότερο, με επίσημες ανακοινώσεις, έτσι ώστε όταν τελειώσει αυτή η δυσάρεστη κατάσταση για τη χώρα μας, όλοι μαζί και χωρίς απώλειες να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στα πλαίσια της ειδικής αγωγής στην Ελλάδα.

Την επιστολή συνυπογράφουμε ακόμη, 1300 ιδιοκτήτες, ελεύθεροι επαγγελματίες των Κέντρων της Ειδικής Αγωγής.

Με εκτίμηση,
Οι Διαχειριστές της ομάδας

Ελεύθεροι Επαγγελματίες- Εργαζόμενοι της Ειδικής Αγωγής COVID-19

 

Διαβάστε ακόμη…

Ειδική Αγωγή και Κορονοϊός: Τελικά “Μένουμε Σπίτι” ή όχι;

Κορονοϊός και Ειδική Αγωγή: Περιμένοντας το Υπουργείο Υγείας να αποφασίσει το αυτονόητο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


error: Content is protected !!