ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειδική Αγωγή και Κορονοϊός: Τελικά “Μένουμε Σπίτι” ή όχι;

Επιστολή που συνυπογράφουν ιδιοκτήτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι Κέντρων Ειδικής Αγωγής με θέμα την επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης, στο αίτημα για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ώστε να συμβάλλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην μη διασπορά του ιού, συνέταξαν τα μέλη και οι διαχειριστές της ομάδας Ελεύθεροι Επαγγελματίες- Εργαζόμενοι της Ειδικής Αγωγής COVID-19 στο fb.

 

“Μένουμε Σπίτι” είναι η κυβερνητική καμπάνια που παρουσιάζεται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες, σαν μια προσπάθεια ενίσχυσης της ατομικής ευθύνης κάθε πολίτη για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 στην χώρα μας.

Είμαστε 1300 περίπου ελεύθεροι επαγγελματίες ειδικής αγωγής, από όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά αυτή την οδηγία, σεβόμενοι την κατάσταση, δρώντας ως υπεύθυνοι πολίτες ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των επιχειρήσεων μας, με την επικύρωση της πολιτείας.

Μέχρι σήμερα και παρά τις έντονες από μέρους μας πιέσεις, δεν έχει υπάρξει επίσημη αναστολή των επιχειρήσεων μας με σαφή κίνδυνο την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, στις ευπαθείς ομάδες τις οποίες εξυπηρετούμε και περιλαμβάνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Υγείας που είναι η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή των Κέντρων Θεραπειών Ειδικής Αγωγής δεν έχει στείλει οδηγία παρά μόνο σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία να εντάξει τους Κωδικούς ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί στον τζίρο τους.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο

 

Παρόλο που πολλοί συνάδελφοι από μόνοι τους έχουν κλείσει προληπτικά τα Κέντρα τους εξακολουθούν κάποιοι γονείς είτε να παίρνουν το ρίσκο να πάνε τα παιδιά τους στο κέντρο Ειδικής Αγωγής ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του ως έχει είτε παραμένουν στο σπίτι και προσπαθούν μόνοι τους να βοηθήσουν τα παιδιά να μην χάσουν επαφή με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθούν.
Τα παιδιά που παρακολουθούν συνεδρίες λογοθεραπείας και εργοθεραπείας δεν είναι μόνο παιδιά τυπικής ανάπτυξης, καθώς τα παιδιά αποτελούν μια ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, που μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορoνοϊού και να μην το γνωρίζουν αλλά και παιδιά που ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες (σύνδρομο down, αυτισμός ) όπου θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατευτούν. Επίσης πρέπει να προστατευτούν κι οι θεραπευτές οι οποίοι μετακινούνται για να προσέλθουν στα Κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε, ότι πρέπει να μεταφερθεί ξεκάθαρα η εικόνα, πως χώροι σαν και αυτούς, είναι αδύνατον να προεξοφλήσουν και να εξασφαλίσουν σε απόλυτο βαθμό την προστασία από την εξάπλωση του ιού, όσα δρακόντεια μέτρα προστασίας υγιεινής και αν παρθούν.

Πρόκειται για μεγάλους χώρους, άνω των 40 τ.μ., με θεραπευτικό εξοπλισμό, που δεν ελέγχεται στο επίπεδο της απολύμανσης που απαιτείται για την περίπτωση, όσο μεγάλη προσπάθεια κι αν καταβληθεί για τον σκοπό αυτό. Επίσης, είναι δυνατόν κόσμος να συνωστίζεται στους χώρους αυτούς (Χώρος αναμονής).
Οι θεραπευτές (και μέσω των Συλλόγων τους), έχουν ήδη επικοινωνήσει τόσο με τα αρμόδια υπουργεία, όσο και με τον ΕΟΔΥ και αναμένουν μια ξεκάθαρη απόφαση.

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά, να ανταποκριθείτε στην έκκληση μας, το συντομότερο, και να μας στηρίξετε να περιορίσουμε την διασπορά του ιού με επίσημες ανακοινώσεις, προχωρώντας σε επίσημη ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

 

Διαβάστε ακόμη…

Κορονοϊός και Ειδική Αγωγή: Περιμένοντας το Υπουργείο Υγείας να αποφασίσει το αυτονόητο

Εργοθεραπευτές: Ψυχραιμία και σταθερότητα στις θέσεις μας είναι η απάντηση στον αιφνιδιασμό του ΕΟΠΥΥ εν μέσω Κορονοϊού

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *