ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρονικό Σύστημα Αναδοχών και Υιοθεσιών… Μια οικογένεια για κάθε παιδί!

“Μια οικογένεια για κάθε παιδί: η νέα πολιτική για την αναδοχή και την υιοθεσία”. Την έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος αναδοχών και υιοθεσιών για τη σύνδεση παιδιών με υποψήφιους γονείς ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

 

Η Υφυπουργός ενημέρωσε για τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του νέου πλαισίου αναδοχής και υιοθεσίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, την εκπαίδευση επαγγελματιών σε θέματα παιδικής προστασίας, την έναρξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων υποψήφιων ανάδοχων και θετών γονέων σε όλη την επικράτεια και την εκπαίδευση των Κοινωνικών Λειτουργών του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) που θα συμβάλλουν στην κοινωνική έρευνα και επεξεργασία των αιτήσεων, το Υπουργείο πέρασε στην έναρξη των διαδικασιών σύνδεσης παιδιών με υποψήφιους γονείς.

Για πρώτη φορά, οι διαδικασίες σύνδεσης θα γίνονται μέσω ενός ενιαίου κρατικού Πληροφοριακού Συστήματος Αναδοχών και Υιοθεσιών που θα διασφαλίσει την απαιτούμενη διαφάνεια.

Με αυτό τον τρόπο θα αποσαφηνιστούν τα στάδια της διαδικασίας στους επαγγελματίες παιδικής προστασίας τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές δομές προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Σήμερα υπάρχουν 1.750 παιδιά σε ιδρύματα της χώρας, από τα οποία τα 700 μπορούν να δοθούν για αναδοχή και υιοθεσία, ενώ παράλληλα εκκρεμούν κοντά στις 2.000 αιτήσεις υποψήφιων αναδόχων και θετών γονέων.

Στη χώρα λειτουργούν 80 δομές φιλοξενίας παιδιών από τις οποίες οι 27 είναι δημόσιες και οι υπόλοιπες εκκλησιαστικές ή ιδιωτικοί φορείς. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 500 εξειδικευμένων ατόμων για την κάλυψη των αναγκών των δομών.

Toν Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει καμπάνια για την προσέλκυση οικογενειών στα προγράμματα αναδοχής, ενώ οι αιτήσεις των υποψήφιων οικογενειών για υιοθεσία η αναδοχή θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά προς το ενιαίο μητρώο. Η μηνιαία ενίσχυση των οικογενειών θα κυμαίνεται από 300 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

 

Πηγή: https://www.ypakp.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *