ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΜΚΟ

«Φροντίζω» Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε στην περιοχή της Πάτρας το 2009 με τη συμμετοχή εθελοντών από το χώρο της υγείας & κοινωνικής φροντίδας με σκοπό την προώθηση των δικαιωμάτων και την γενικότερη υποστήριξη των ατόμων τρίτης ηλικίας, των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer και των οικογενειών τους.  

Όραμα μας είναι το Φροντίζω να συμβάλει στην δημιουργία μιας κοινωνίας φιλικής απέναντι στην τρίτη ηλικία και την άνοια με πολίτες ευαισθητοποιημένους και ενημερωμένους για τις ανάγκες των ατόμων αυτών. 

To σωματείο απασχολεί 20 άτομα προσωπικό, με ειδικότητες κυρίως από το χώρο της υγείας (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Ιατρούς, Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Διοικητικούς κ.α.) με εμπειρία σε θέματα τρίτης ηλικίας και παρεμβάσεων σε άτομα με νευρογνωστικές διαταραχές.

 

Οι κυριότερες δράσεις του φορέα: 

Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια: Το Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια λειτουργεί στην Πάτρα από το Φεβρουάριο του 2020 (με χρηματοδότηση από Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020) ως μονάδα ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ανθρώπων με Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς διαταραχές. Στόχος είναι η απασχόληση ατόμων με Άνοια και Ήπια Νοητική Διαταραχή μέσω της εφαρμογής   ομαδικών και ατομικών μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων βάσει των αναγκών τους. 

Κατ’ Οίκον Παρέμβαση για την Άνοια: Το πρόγραμμα της κατ’ οίκον παρέμβασης για την Άνοια ξεκίνησε τον Μάιο 2015, από το σωματείο Φροντίζω, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε άτομα με άνοια και τις οικογένειες τους. Παρέχεται νοητική και σωματική ενδυνάμωση σε άτομα με άνοια, εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη των φροντιστών τους σε θέματα διαχείρισης της ανοϊκής πραγματικότητας και τρόπους αποφόρτισης από την επιβάρυνση της φροντίδας. Επίσης παρέχονται υπηρεσίες νοσηλευτικής συμβουλευτικής στους φροντιστές με στόχο την εκπαίδευση σε θέματα όπως η ασφάλεια του πάσχοντα στο χώρο, η διατήρηση της υγιεινής, πρόληψη κατακλίσεων κ.α. 

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια: Το Φροντίζω υλοποιεί τον κύκλο σεμιναρίων ” Εκπαιδεύομαι και Φροντίζω ” στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οικογενειακοί φροντιστές ατόμων με άνοια και επαγγελματίες υγείας με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης της άνοιας και φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας. 

Εκδηλώσεις Ευαισθητοποίησης στην κοινότητα: Μέσα από καμπάνιες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στόχος είναι η δημιουργία φιλικών κοινοτήτων για την άνοια και τη τρίτη ηλικία, στις οποίες τα άτομα έχουν καλή ποιότητα ζωής, και αποτελούν ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Web: https://frodizo.gr/  

Email: info@frodizo.gr  

Τηλέφωνο: 2610240242 

Διεύθυνση: Φαναρίου 25, Τ.Κ. 26222, Πάτρα 

Facebook: https://www.facebook.com/Frodizo/  

Instagram: https://www.instagram.com/frodizo/  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *