Άτομα με Αναπηρίες νοούνται τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, ψυχικές, διανοητικές ή αισθητηριακές δυσχέρειες, οι οποίες σε αλληλεπίδραση με διάφορα εμπόδια, ιδίως θεσμικά, περιβαλλοντικά ή εμπόδια κοινωνικής συμπεριφοράς, δύνανται να παρεμποδίσουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους. Η αναπηρία δεν είναι απλά ατομικό πρόβλημα υγείας αλλά σχετίζεται με την δομή και οργάνωση της κοινωνίας.

Ο «Σύλλογος Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. ο οποίος ιδρύθηκε το 1979 ως αποτέλεσμα της διάθεσης μιας ομάδας ατόμων που δε φοβήθηκαν τη διαφορετικότητα… Η αντίληψη ότι ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά τρόπο φιλανθρωπικό είναι πεπαλαιωμένη και δεν αρμόζει στις σύγχρονες ευνομούμενες κοινωνίες. Τα μέλη των κοινωνιών οφείλουν μέσω της ενεργούς συμμετοχής να αξιοποιούν συστηματικά το δυναμικό τους και να στηρίζουν τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Το όραμά μας είναι μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία για όλους, όχι για κάποιους, όχι για τους πιο δυνατούς. Γιατί όλοι μπορούν!

Επικοινωνία: 

Web: https://merimnakaterini.gr/
Email: info@merimnakaterini.gr
Τηλέφωνο: 2351 073919
Facebook: https://www.facebook.com/merimnapaidioukaterinis/
Insta: https://www.instagram.com/merimnapaidioukaterinis/
Διεύθυνση: Μύτικα και Ήρας Γωνία,19ης Μαίου 3 60134 Κατερίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *