ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: «Οι ονειροπόλοι» υπάρχουν σε έναν κόσμο που ζουν άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία

Στο έργο «Οι ονειροπόλοι», που ανοίγει δυναμικά το ελληνικό πρόγραμμα χορού της Πειραιώς (Χώρο Β της Πειραιώς 260 (7-9 Ιουνίου), οι «Εν Δυνάμει», ομάδα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, προσκαλούν τους θεατές να συμμετέχουν και να γίνουν και οι ίδιοι μέρος του έργου. Είναι εφικτό να αψηφήσουμε τα στενά όρια της προσωπικής μας ταυτότητας, να ανακαλύψουμε και να διαμορφώσουμε νέα πεδία σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, για μια συμβίωση επί ίσοις όροις;

«Οι ονειροπόλοι» υπάρχουν σε έναν κόσμο που ζουν άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, και δημιουργούν ένα σύμπαν που προσκαλεί τη συνύπαρξη της λογικής και του ονείρου.

Η ομάδα «Εν δυνάμει», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ενθουσίασε το κοινό με την παράσταση Ερωτευμένα άλογα το 2019, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου, επανέρχεται στην Πειραιώς 260 σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βιεννέζο χορογράφο Μίκαελ Κλίεν, για να παρουσιάσει ένα έργο κοινωνικής χορογραφίας, ένα χορογραφικό τοπίο-εμπειρία. Η κοινωνική χορογραφία, στην οποία ειδικεύεται ο Κλίεν εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελεί ένα αναδυόμενο διακαλλιτεχνικό πεδίο που διερευνά την εμπειρία της κοινωνικοποίησης αναδεικνύοντας μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία πιθανές πραγματικότητες, ικανές να προτείνουν νέους τρόπους συνύπαρξης.

Η χορογραφική ιδέα εμπνέεται από το θεατρικό έργο Die Schwärmer του Ρόμπερτ Μούζιλ, που μιλά για τη δυνατότητα συνύπαρξης λογικής και ονείρου. Σε έναν άδειο βιομηχανικό χώρο, εντός ενός περιβάλλοντος που συντίθεται από ένα ηλεκτροακουστικό ηχοτοπίο και ανάλογο φωτισμό, μια ομάδα από περίπου πενήντα ανθρώπους με φαινομενικά μεικτές ικανότητες κινούνται στον χώρο σε προσωπικές πορείες που οι ίδιοι δημιουργούν. Μια βαθιά σύνθετη συλλογική λογική δημιουργεί μια ειδική συνθήκη στην οποία οι περίπου διακόσιοι θεατές γίνονται μέρος του έργου, με τη βοήθεια μιας ομάδας «οδηγών». Από θεατής κάθε συμμετέχων γίνεται δρων πρόσωπο.

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Με την ευγενική υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας
Η παράσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής Χορογραφίας του Ινστιτούτου Δεοντολογίας Kenan, που εδράζεται στο Duke University στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *