ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιλέξτε τον κορυφαίο αθλητή με αναπηρία της χρονιάς!

Χρονιά Παραολυμπιακών Αγώνων, με τις αθλήτριες και τους αθλητές μας να σηκώνουν ψηλά τη σημαία! Ποιος ήταν ο κορυφαίος; Ψήφισε στα Gazzetta Awards!

Φέτος τα Gazzetta Awards by bwin συμπληρώνουν δέκα χρόνια και θα το γιορτάσουν με μία αξέχαστη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην οποία θα ανακοινωθούν και οι νικητές. Για πρώτη φορά, τα ονόματα όσων επικρατήσουν στις κατηγορίες δεν θα ανακοινωθούν διαδικτυακά, αλλά ζωντανά. Και οι εκπλήξεις θα είναι πολλές! Για να γίνεις και εσύ κομμάτι των κορυφαίων αθλητικών βραβείων, το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξεις τους δικούς σου κορυφαίους.

Τα φετινά Gazzetta Awards 2024 by bwin υποστηρίζουν: Η bwin, η ΔEH, η Cosmote TV, η Μοτοδυναμική, η Supradyn, ο Ήρων, η Arla, η Gancia, η Ηerbal Life και η Garmin!

Μανώλης Στεφανουδάκης: Ο Μανώλης Στεφανουδάκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προσέθεσε το τρίτο του Παραολυμπιακό μετάλλιο, κατακτώντας το χάλκινο. Ο ένας εκ των σημαιοφόρων της Ελλάδας στη γαλλική πρωτεύουσα με ρίψη στα τα 30 μέτρα και 13 εκατοστά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Νάσος Γκαβέλας – Γιάννης Νυφαντόπουλος: Ο Νάσος Γκαβέλας (με guide τον Γιάννη Νυφαντόπουλο) έγινε ο πρώτος δρομέας που κάνει το back to back. Ο Έλληνας αθλητής διατήρησε τον τίτλο του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τρέχοντας στα 100μ.της κατηγορίας Τ11.

Χριστίνα Γκέντζου: Η Χριστίνα Γκέντζου άνοιξε τον… χορό των μεταλλίων. Η Ελληνίδα έγραψε ιστορία, καθώς κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο άθλημα του τάε κβον ντο των Παραολυμπιακών Αγώνων, βάζοντας την Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 65 κιλά της κατηγορίας Κ44.

Θανάσης Κωνσταντινίδης: Κάτοχος δύο μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία στίβου της κατηγορίας F32 και το αργυρό μετάλλιο στην κορίνα ( κατηγορία F32). Μάλιστα, το αργυρό μετάλλιο συνοδεύτηκε με ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα αθλητή με βολή στα 38.65μ.

Λήδα Μανθοπούλου: Στο ντεμπούτο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Λήδα Μαθοπούλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. της κατηγορίας Τ38. Αυτό το επίτευγμα ήρθε για την νεαρή αθλήτρια σε σε ηλικία 19 ετών και 78 ημερών.

Έλενα Παπασταμοπούλου: Η Ελληνίδα αθλήτρια του Ταε Κβον Ντο κατέκτησε το δεύτερο χρονικά μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Έλενα Παπασταματοπούλου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα +65 κιλά της κατηγορίας Κ44, μετά την ευκαιρία που της δόθηκε από τους αγώνες ρεπεσάζ.

Θεοδώρα Πασχαλίδου: Κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων στο τζούντο, γεγονός που αναγνώρισε και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ως το σπουδαιότερο επίτευγμα. Η Θεοδώρα Πασχαλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία J1 στο τζούντο.

Γρηγόρης Πολυχρονίδης: Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φόρεσε το 7ο παραολυμπιακό του μετάλλιο. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία BC3 στο μπότσια. Μαζί του φυσικά η ramp operator και σύζυγός του Κατερίνα Πατρώνη.

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου έγραψε τη δική της ιστορία. Ανήμερα των 38ων γενεθλίων της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S4, κάνοντας το ιδανικό «Last Dance» μιας και στον τελευταίο αγώνα της καριέρας της, έφτασε στην κορυφαία επιτυχία της καριέρας της.

Λάζαρος Στεφανίδης: Μαζί με τον Θανάση Κωνσταντινίδη ανέβηκαν στο βάθρο, μετά τον τελικό της σφαιροβολίας στίβου στην κατηγορία F32. Ο Λάζαρος Στεφανίδης με επίδοση 9.84μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, κάνοντας επίσης μία μοναδική προσπάθεια.

Κωνσταντίνος Τζούνης: «Ήταν στόχος μου να γίνω Παρολυμπιονίκης με μετάλλιο» είπε. Κι έτσι έκανε στο Παρίσι. Ο Κωνσταντίνος Τζούνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό δισκοβολίας στην κατηγορία F56 των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Αντώνης Τσαπατάκης: Το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο της κατηγορίας SB4 κατέκτησε ο Αντώνης Τσαπατάκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο δις πρωταθλητής κόσμου, το 2022 και το 2023, έκανε χρόνο 1:36.16 στον τελικό.

Ποιος ήταν ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία; Ψήφισε με ένα click!

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: gazzetta.gr