Η Γκαλερί 13m2 του ΕΕΑ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ” στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

13m2gallery

Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» είναι
ΑΓΑΠΗ – ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

 

Το ΕΕΑ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ” άνοιξε το δικό του κατάστημα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Στη Γκαλερί 13m2 μπορείτε να βρείτε προιόντα που παράγονται στα εργαστήρια του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ καθώς και να δείτε την έκθεση φωτογραφίας Πρόσωπα Καθαρά“, με εξαιρετικές φωτογραφίες του Κιαμήλ Ατάκ, του Σπύρου Στάβερη και της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2018

Το Εργαστήριο μεταξοτυπίας του ΕΕΑ Μαργαρίτα λειτουργεί από τη δεκαετία του 1980. Ξεκίνησε με απλά μέσα και σταδιακά απέκτησε ολοκληρωμένο εξοπλισμό. Τυπώνει χειροκίνητα σε ύφασμα και χαρτί κάρτες, προσκλητήρια, μπλούζες, σελιδοδείκτες, τραπεζομάντηλα, καπέλα, τσάντες. Αναλαμβάνει παραγγελίες για διαφημιστικές μπλούζες και υφασμάτινες τσάντες για σχολεία, συλλόγους και εταιρείες.Τυπώνει και έργα τέχνης σε υψηλή ποιότητα.
Η γκαλερί 13m2 είναι ένα μαγαζί που θα εκθέτει και θα πουλά τα προϊόντα του εργαστηρίου μεταξοτυπίας: έργα ζωγράφων και χαρακτών αριθμημένα και υπογεγραμμένα. Θα είναι ένας κόμβος προσβάσιμης τέχνης απ’ όλες τις πλευρές, όπως είναι και το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης: από τη μια για τους σπουδαστές μας που εξοικειώνονται με την τέχνη,·από την άλλη για τους συμπολίτες μας που μπορούν να αγοράσουν έργα τέχνης υψηλής ποιότητας, σε προσιτή τιμή, με την υπογραφή του καλλιτέχνη.
Στη γκαλερί 13m2 διατίθενται επίσης, κατόπιν παραγγελίας, όλα τα καλλιτεχνικά προϊόντα από τα εργαστήρια του «Μαργαρίτα», τα εργαστήρια Μεταξοτυπίας, Αργαλειού, Κοσμήματος και Ενδυνάμωσης.

Γιατί το «Μαργαρίτα» αγαπά την τέχνη

Την προσεγγίζει ως μέσο εκπαίδευσης, έκφρασης, ανίχνευσης κλίσεων, ως πεδίο επαγγελματικού προσανατολισμού, ως βίωμα δημιουργικότητας και ελευθερίας. Η γκαλερί 13m2 θα διοργανώνει επίσης εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια, δράσεις στον κοινόχρηστο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, γενικά δεν θα κάθεται ήσυχη. Θα συμ-μετέχει στις δραστηριότητες των άλλων καταστημάτων της ΔΑΚ και θα αναπτύσσει συνεργασίες και ανταλλαγές.

Γιατί συμμετέχει σε ένα συλλογικό εγχείρημα του Δήμου Αθηναίων, που σχεδίασαν οι φίλοι μας από το Impact Hub και επενδύει στην επιτυχία του. Ένα συλλογικό εγχείρημα που αναδεικνύει τη δημοκρατική χρήση του δημόσιου χώρου και την χρησιμότητα της κοινωνικής οικονομίας.

Η γκαλερί 13m2 δεν είναι μόνο αυτά

Είναι ακόμα ένας χώρος εκπαίδευσης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας… ένας προθάλαμος για να βγουν οι σπουδαστές του στην ανοιχτή αγορά εργασίας, να αυτονομηθούν και να ζήσουν τη ζωή τους όπως ονειρεύονται.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Συνδεθείτε με την 13m2gallery του ΕΕΑ Μαργαρίτα…