Ύστερα από την πολύμηνη προσπάθεια του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας…

Από την Δευτέρα 7 Αυγούστου, λειτουργεί κανονικά το Seatrac στην παραλία Πλάκες στο Κατάκολο
Το καινοτόμο σύστημα του SEATRAC χρησιμοποιείται για την αυτόνομη είσοδο των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες στην θάλασσα.
Ύστερα από την πολύμηνη προσπάθεια του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, αποκτήθηκε πλέον οριστικά και τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα SEATRAC, το οποίο είναι και το πρώτο σε ολόκληρη την Ηλεία.
Τα εγκαίνια του μηχανήματος πραγματοποιήθηκαν παρουσία των μελών του Σωματείου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλείας κ.Κώστα Μητρόπουλου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ.Λεωνίδα Βαρουξή, του Λιμενικού Σώματος, του προέδρου της ΕΑΑΝ Ηλείας κ.Ζώη Υφαντή, του ιερέως του Αγ.Νικολάου Κατακόλου π.Παναγιώτη Αθανασόπουλου, του Δημοτικού Συμβούλου Πύργου κ.Γιάννη Αργυρόπουλου και της συγγραφέως Άννας Κορτέση.
Πρώτος χρησιμοποίησε το μηχάνημα ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης δείχνοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Ο Κώστας Μητρόπουλος, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, δήλωσε:
“Σήμερα είναι μια ημέρα ορόσημο για την Περιφέρεια καθώς είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το SEATRAC στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Είμαστε δίπλα στους ΑμεΑ και το αποδεικνύουμε έμπρακτα με αυτό το έργο.Το είχαμε ως στόχο και το υλοποιήσαμε έστω και τώρα, αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ΑμεΑ, αποκαθιστώντας την πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία στη θάλασσα. Δεν λέμε ότι λύσαμε το πρόβλημα, αλλά κάναμε ένα μεγάλο βήμα που πιστεύουμε να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς προκειμένου να γίνει ευκολότερη η ζωή των αναπήρων. Η αναπηρία είναι πρόβλημα εκτός των άλλων κοινωνικό και πολιτικό. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι και έχουμε τις ίδιες ανάγκες. Έτσι και τα άτομα με αναπηρία πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ίση μεταχείριση. Η ψυχαγωγία με ασφάλεια, είναι βασικό δικαίωμα που θα πρέπει να κατοχυρωθεί, προς όφελος του αναπηρικού κινήματος. Κύριος στόχος αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος του κοινωνικού αποκλεισμού. Βέβαια δε σταματάμε εδώ. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, είμαστε στο πλευρό τους και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια”.
To διαβάσαμε: https://www.facebook.com/

