Ταλαιπωρία για γονείς, θεραπευτές και θεραπευόμενους με τη νέα διαδικασία γνωματεύσεων Ειδικών Θεραπειών

kid school problems

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία με τις γνωματεύσεις δημιουργεί προβλήματα σε…

 

kid school problems

 

 

Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον ο έλεγχος της ιατρικής γνωμάτευσης για την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ ειδικών θεραπειών σε παιδιά και εφήβους

 

Η νέα διαδικασία με τις γνωματεύσεις δημιουργεί προβλήματα σε γονείς και παρόχους αλλά κυρίως σε όσους χρήζουν Θεραπειών.

Η απόφαση του Οργανισμού, προβλέπει ότι από 1 Φεβρουαρίου 2019 οι ιατρικές γνωματεύσεις που εκδίδονται με τη πρότυπη ιατρική γνωμάτευση θα προωθούνται για έλεγχο προς τους ελεγκτές ειδικών θεραπειών και όχι στους ελεγκτές των δημόσιων δομών.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, οι θεράποντες ιατροί χορηγούν τη χειρόγραφη γνωμάτευση στους δικαιούχους και τους ενημερώνουν ότι η γνωμάτευση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση για έγκριση από τους ελεγκτές ιατρούς ειδικών θεραπειών.

Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις χειρόγραφες γνωματεύσεις προκειμένου να εξεταστούν από τους αρμόδιους ιατρούς. Σημειώνεται δε ότι θα διαβιβαστούν στους ελεγκτές των ειδικών θεραπειών του ΕΟΠΥΥ και οι γνωματεύσεις που έχουν έγκριση τακτικού ελεγκτή και έχουν εκδοθεί με την πρότυπη γνωμάτευση.

 

Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα περίφημα voucher και τις συμβάσεις των θεραπευτών, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα λήξης της όλης διαδικασίας, αλλά ούτε το ηλεκτρονικό σύστημα!

 

Διαβάστε ακόμη…

Οι γονείς των παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής αισθάνονται εκτεθειμένοι σε ένα κράτος που τους βομβαρδίζει με νέους κανονισμούς

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ