ΑΡΘΡΑ

Ειδική Αγωγή: “Για να πάω στο Σχολείο θα πρέπει να εφαρμοστούν οι Νόμοι σας!”

Κε Κράτος & κα Ειδική Αγωγή.

Είμαι ο Αναστάσης, είμαι 10 ετών και έχω αυτισμό με νοητική υστέρηση. Πηγαίνω στο Ειδικό Δημοτικό Ωρωπού, που η μαμά μου λέει ότι εκεί ποτέ κανείς δεν θέλει να έρθει. Δεν το καταλαβαίνω γιατί μου αρέσει το σχολείο μου.

Μου αρέσει που βάσει του νόμου υπ’ αριθμόν 3699(2008) Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες, Εφημερίς της Κυβερνήσεως Της Ελληνικής Δημοκρατίας, τεύχος πρώτο αρ. φύλλου 199, 2 Οκτωβρίου 2008, προκύπτει το δεδομένο ότι η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία είναι υποχρεωτική.

Όμως κάθε χρόνο η μαμά μου κλαίει!

Πάντα κάτι που με υποχρεώνεις να το κάνω στο κεφάλι μου δεν το πληρείς.

 

 

Γιατί για να πάω στο Σχολείο, κα Ειδική Αγωγή που τόσα σοφά ξέρεις για μένα, και θα πρέπει να ξέρεις πως φορώ πάνα, κι άλλοι συμμαθητές μου- θα πρέπει να μου παρέχεις αυτά που θεσπίζεις και αυτά που μου αρμόζουν δικαιωματικά και που θα έπρεπε να μου προσφέρεις αφού με υποχρεώνεις.

Μπορεί να μην μιλάω μα έχω ένορκο δικηγόρο την οικογένειά μου, και πολλοί λένε πως η μαμά μου με τις φίλες της είναι τρελές μα εγώ, ο άλαλος και για τους αγνοώντες αλλοπρόσαλλος μικρούλης, άφωνα σας ουρλιάζω στο πρόσωπο πως είναι τρελές από αγάπη!

Όταν λοιπόν με υποχρεώνεις να αποχωριστώ την οικογένειά μου για πολλές ώρες, να νιώσω ανασφαλής, ότι αν δεν το κάνω εσύ που είσαι κράτος πρόνοιας θα μας στείλεις την πρόνοια να με πάρει σε ένα ίδρυμα, κοίτα να εφαρμόσεις τους νόμους σου πάνω μου με αληθινή πρόνοια και αγάπη και όχι να είσαι πάντα ελλιπές και απειλητικό για την ανάπτυξη και την υγεία μου.

Και τώρα, φέτος,(καλά που δεν με νοιάζει ο κορονοϊός, γιατί δεν τον καταλαβαίνω, να πάθω tandrums) με έχεις αφήσει και πάλι να αναρωτιέμαι.

ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ;

Να ξέρεις, άκουσα την μαμά και τις υπόλοιπες που το έλεγαν: δεν εμπιστεύονται κανέναν. Ούτε τους εκπροσώπους σου κα Ειδική Αγωγή, ούτε το Δήμαρχο ούτε τους παραπάνω. Γιατί όσα λόγια και να πουν εμένα την πάνα μου την αλλάζουν οι δάσκαλοί μου.

Κι έτσι για πολλή ώρα κάποιος μαθητής μένει αφύλακτος.

ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ; ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΥΘΥΝΗ.

Ε όχι λοιπόν. Εσύ φταις κα Ειδική Αγωγή.

Εσύ αρμόδιε του κράτους στον Ωρωπό που δεν θα έχω ΕΕΕΕΚ να πάω μόλις φύγω από εδώ αν και το ΦΕΚ έχει έρθει ενάμιση χρόνο!

Εσύ που δεν τηρείς τους νόμους σου…

Οι κύριες υποχρεώσεις είναι πολλές και είναι δικές σου.

Εγώ τηρώ την δική μου και πηγαίνω στο Σχολείο μου.

Τρία νομά σε ένα δωμά,
το ένα πέφτει και κοιμά
το άλλο κάθεται σιμά.

Αυτό είναι ένα Ειδικό Σχολείο 3 αιθουσών, χωρίς Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικό προσωπικό.

ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ.
ΦΤΑΝΕΙ.

ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ:
*ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ
*ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ
*ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
*ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

Από το ΔΣ του Σύλλογου Γονέων, Κηδ/νων & Φίλων ατόμων με αυτισμό και ΕΑ, “Η Αγία Σκέπη”, του οποίου η μαμά μου, Αικατερίνη Νικάνδρου, είναι Γραμματέας και εξ αυτής το κάτωθεν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *