MORE AND MORE

«Διώξε τα Μ.Η.Λ.Α. από την ημέρα… Κάνουν τους ΣΤΟΧΟΥΣ πέρα!»

Διαβάζοντας τον  τίτλο φίλοι, συγγενείς  και άνθρωποι που έχουν ζήσει για λίγο μαζί μου, είναι βέβαιο πως θα ανησυχήσουν… Πριν αρχίσουν τα μηνύματα για το τί μου συμβαίνει και για το αν στερώ από τον οργανισμό φυσικά σάκχαρα και βιταμίνες, ας αναπτύξουμε το άρθρο αυτό:

 

της Έλης Δρίβα – Ηθοποιός – Life Coach – Ανάπηρη γυναίκα – Θεία

 

Ας αρχίσω από το δεύτερο μέρος της πρότασης…

Οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου, κυρίως, συντιθέμεθα από ανάγκες υλικές. Αυτές αφορούν τη σίτιση, την ένδυση, την καλαισθησία, τη συλλογή αντικειμένων, την πληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων και άλλα συναφή. Υπάρχουν όμως και εκείνες -οι ανάγκες- που πηγάζουν από πεποιθήσεις, επιθυμίες, από συναισθήματα, από τάσεις έκφρασης (ή/και στέρηση έκφρασης) και από το ίδιο το πνεύμα.
Η ύπαρξη, λοιπόν, του ανθρώπου συλλέγει όλες αυτές με έναν μαγικό αυτοματισμό, διαχωρίζει τις πιο σημαντικές και τις πλάθει δημιουργώντας τα πολυπόθητα, εύγευστα μπισκοτάκια που κάποιοι αποκαλούν «όνειρα» (Ας κάνω διάλειμμα γιατί μάλλον πείνασα!).

Αυτά τα όνειρα έχουν δυο δρόμους ζωής: 

Ο ένας είναι αυτός που θα τα διατηρήσει στην πρωταρχική αλλά και στατική τους μορφή. Θα τα αφήνει να ριζώνουν μέσα του δίχως να μπορεί να τα αγγίξει και αυτή η επιλογή έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί στον άνθρωπο ενοχή και πόνο που το έργο του δεν παίρνει σάρκα. Φανταστείτε το. Ο ίδιος ο δημιουργός να πληγώνεται από το δημιούργημά του, δηλαδή ο άνθρωπος από τα όνειρά του. Πόσα οξύμωρα ν’ αντέξω σήμερα!;

Η δεύτερη επιλογή, ο άλλος δρόμος, μπορεί να νοηθεί σε μια μικρή, υποτυπώδη εξίσωση:

Όνειρα > Στόχοι > Ευδαιμονία

Αυτό σημαίνει πως αν ο καθένας σεβαστεί αυτό που επιθυμεί, πυροδοτήσει κάποιο όνειρο που έχει κρύψει μέσα σε φόβους κι ανασφάλειες και το μετατρέψει σε στόχο, είναι πασιφανές πως θα εμπλουτίσει τον κόσμο του με νόημα, θα εξασφαλίσει τη συνέχεια του, θα πλημμυρίσει το νου από νέες ιδέες και την ημέρα του από θετική ενέργεια.

Έχοντας πάρει απόφαση πως τα όνειρα δεν είναι για το σεντούκι της προγιαγιάς, στοιβαγμένα πλάι στα πλεκτά και τα μαντίλια, αλλά για να γίνουν στόχοι, αυτό θα αποτελέσει και την ώθηση για το πρώτο βήμα! Εκεί πρέπει να συγχαρείς εαυτόν κι αν δεν το κάνεις, τότε ντροπή σου!

 

 

 

 

Εμπόδια βρίσκονται σε κάθε διαδρομή, με κάθε οδηγό, σε κάθε προορισμό.
Μήπως να φροντίσουμε να μην πάρουμε μαζί ακατάλληλα «καύσιμα»;

 

Σημειώστε στη λίστα του ταξιδιού σας μερικά από αυτά που όχι απλά δε σας χρειάζονται αλλά επιβαρύνουν το ρεζερβουάρ και κατά συνέπεια τη μηχανή του οχήματος…

 

  • ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ

Έχεις την τάση να παραπονιέσαι για αυτά που σου συμβαίνουν ή για όσα δεν έχεις φτάσει. Ανάλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη σε επιτυχίες ή αποτυχίες ακόμα κι αν δεν ήσουν μόνος/η. Άδραξε το χρόνο για πράξεις και είμαι βέβαιη πως στο τέλος, θα απολαύσεις τη νίκη περισσότερο.

 

  • ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ

Δέχεσαι ότι χάνεις γιατί πιστεύεις ότι η ήττα είναι απόρροια της αδυναμίας σου. Σου έχω νέα… Εσύ έχεις τα εργαλεία για τους στοχους σου, γιατί μόνον εσύ γνωρίζεις τί, πόσο τους χρειάζεσαι και είσαι ο/η πρώτος/η που αγαπάς την ύπαρξή σου.

 

  • ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ

Όποια βήματα κι αν επιλέξεις, απαιτούν ένα σώμα σε αρμονία κι ισορροπία: σε συνείδηση, σε επιλογές, σκέψη, ορμόνες, σε βιταμίνες, σε χλωρίδα εντέρου (Θυμίζω πως είναι κι αυτό ένας εγκέφαλος.). Ένας σωστός οδηγός έχει δομηθεί από μέσα προς τα έξω κι όχι το αντίστροφο. Θεμέλιό του, ένα σώμααπό πολλά θρεπτικά γεύματα που δε συνδέθηκαν με τρύπιες, ψυχολογικές πλίνθους (τούβλα). Τρώγε μακριά από αυτό που νιώθεις. Αυτό ισχύει και για το αντίθετό της.

 

  • ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Πόσες φορές αισθάνθηκες δυσάρεστα επειδή είπες τη λέξη «ευχαριστώ»; Αν εξαιρέσουμε τις φορές που οι γονείς σου έλεγαν «Πες ευχαριστώ στη νονά που σου έφερε τόσο ωραία λαμπάδα!!Πες!!» και δεν σε άφηναν να παίξεις, η ευγνωμοσύνη θα δημιουργήσει αίσθημα ευφορίας, θετική διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας ή τουλάχιστον, θα σου χαρίσει ένα ή και δυο χαμόγελα (σε περίπτωση που τη μοιραστείς με κάποιον)… ή όχι;

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να διευκρινίσω πως ο τίτλος δεν αποτελεί προτροπή για να απαρνηθείς το μανάβη σου… Τα μήλα κάνουν το γιατρό πέρα! 

 

Αξίζω αντί ελπίζω,
Πράττω αντί προσπαθώ,
Με αγάπη εντός και γύρω,

 

Θα τα πούμε σύντομα.

 

Διαβάστε ακόμη…

«Τι είναι το ΜΜμΜ;»

 

Γράφει: η Έλη Δρίβα – Ηθοποιός – Life Coach – Ανάπηρη γυναίκα – Θεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *