ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΜΚΟ

Διεθνές Ινστιτούτο Hi.K.E.R. Σύλλογος Θεραπευτικής Ιππασίας

Το Διεθνές Ινστιτούτο Hi.K.E.R. είναι μια ομάδα αποκατάστασης που δραστηριοποιείται στο χώρο της Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης από το 2004.

Η θεραπευτική ομάδα έχει δημιουργηθεί ως συνέχεια και σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας  Ελλάδος (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.) και είναι μια από τις λίγες  στην Ευρώπη που αποτελείται  μόνο από επιστήμονες του χώρου της υγείας (φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κ.α.), καθώς φιλοσοφία της είναι ότι, το άλογο είναι ένα πολύτιμο μέσο αποκατάστασης και ότι έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται. Η θεραπευτική ομάδα του διεθνούς ινστιτούτου Hi.K.E.R. απαρτίζεται από εθελοντές και έμπειρους εξειδικευμένους  θεραπευτές, οι όποιοι, είναι όλοι μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.).  

Οι θεραπευτικές συνεδρίες διεξάγονται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Ιωάννη Νικολάου, (Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Hi.K.E.R.) και του Νικόλαου Πολύζου (Διευθυντής Διεθνούς Ινστιτούτου Hi.K.E.R), οι οποίοι έθεσαν την θεραπευτική ιππασία σε καθαρά επιστημονική βάση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Οι συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας πραγματοποιούνται καθημερινά  και Σαββατοκύριακο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την βοήθεια κατάλληλα εκπαιδευμένων για την θεραπευτική ιππασία αλόγων.

Στις θεραπευτικές  συνεδρίες  που πραγματοποιούνται εφαρμόζεται η προσέγγιση Hi.K.E.R. μέσω της οποίας τα παιδιά δουλεύουν σε ένα υψηλά δομημένο θεραπευτικό πλαίσιο, που περιλαμβάνει εκτός των άλλων: την φυσική οργάνωση ενός πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος, καθαρά σχεδιασμένες περιοχές δράσης, φυσικές εικόνες και ποικίλες στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες.

Η ομάδα μας πραγματοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα παρέμβασης για παιδιά και ενήλικες με νευρολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές, όπως: Αυτισμός, Εγκεφαλική Παράλυση, Σύνδρομο Down, Σύνδρομο Angelman, Ψυχοκινητική Καθυστέρηση, Μυοπάθειες, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ.α.

Επικοινωνία:

Web: http://www.hellashippotherapy.com
Email: grhippotherapy@gmail.com
Τηλέφωνα:  210  8311131 | 6942 464678 | 6972 097743
Facebook: Ιπποθεραπεία Βαρυμπόμπης | HIKER International Institute – Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας

Οι θεραπευτικές συνεδρίες του Διεθνούς Ινστιτούτου Hi.K.E.R. πραγματοποιούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακο στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης και στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *