Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης (19/11) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11), ο Τομέας Ψυχικής Υγείας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργάνωσε ένα τριήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με βασικό θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με τον οργανισμός Online Safety 4 Schools της Μεγάλης Βρετανίας. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Jonathan Taylor (MSc), ειδικός σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο.
Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, o Jonathan Taylor μίλησε στους συμμετέχοντες του επιμορφωτικού σεμιναρίου για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, το οποίο διεξάγεται στο Ίδρυμα. Παρουσίασε θέματα σχετικά με τη διαδικτυακή εκμετάλλευση των ανηλίκων, το grooming και τη μεθοδολογία των δραστών.
Στις 15 Νοεμβρίου, 110 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από σχολεία της Αττικής και της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν από το 2021 στο πιλοτικό πρόγραμμα ΑΝ Αναγνωρίζω – Αντιδρώ – Αντιμετωπίζω, το οποίο εφαρμόζει το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη από το 2021, παρακολούθησαν ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Εισηγητής του προγράμματος με τίτλο “Highlighting the possible Online Exploitation from “Stranger Danger” to “Technological Danger” to “Being Proud of your Online Brand”“, ήταν ο κ. Taylor.
Πόρισμα για δύο θανάτους ΑμεΑ και παρατυπίες σε δομή στην Θεσσαλονίκη
Πόρισμα για δύο θανάτους ΑμεΑ και παρατυπίες σε δομή στην Θεσσαλονίκη
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση “Παιδική Κακοποίηση. Πρόληψη – Ασφάλεια – Δικαιώματα”. Την εκδήλωση προλόγισε ο εκπροσώπος της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Luciano Calestini, ενώ η Δρ Γιούλη Μπαλίκου, Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, παρουσίασε το πρόγραμμα ΑΝ στο κοινό. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Jonathan Taylor σε μια παρουσίαση με τίτλο Online Safety is no longer just about “Online Stranger Danger”, things have moved on.
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη δίωρη εκπαίδευση ειδικών ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, με τίτλο Online Safety – ‘Online Competence & Online Resilience.
Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ
Πηγή: laskaridisfoundation.org
”.