ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σειρά Σου… να ενημερωθείς και να εκπαιδευτείς. Έλα μαζί μας!

Ακούσαμε… είδαμε… σκεφτήκαμε… συναντηθήκαμε και προχωράμε για να δώσουμε λύση σε μια απλή καθημερινή ανάγκη συνανθρώπων μας και να συσπειρωθούμε γύρω από μια πρόκληση-πρόσκληση συμπεριληπτικής σκέψης με όχημα την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης «Σειρά Σου»!

Γιατί…

– Πότε μια κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για μια μικρότερη ή μεγαλύτερη αλλαγή;

– Όταν αντιληφθεί την ανάγκη της. 

Αυτό όμως είναι σχεδόν πάντα ζήτημα ενημέρωσης και εκπαίδευσης. 

Σειρά μας… λοιπόν να μπούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε κάτι που ακούγεται απλό και αυτονόητο… που όμως δεν είναι!

«Ήρθε η ώρα να παραχωρήσεις- να δώσεις, τη Σειρά Σου…»

Η ιδέα…

Η ιδέα της καμπάνιας Σειρά Σου, ξεκίνησε μέσα από την επικοινωνία με γονείς αυτιστικών και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, οι οποίοι μοιράστηκαν την δυσκολία τους να κινούνται σε καθημερινές δραστηριότητες όπου απαιτείται αναμονή σε ουρά, όταν συνοδεύουν το παιδί τους…

…Σε Super Market, Φούρνους και καταστήματα λιανικού εμπορίου.
..Σε Τράπεζες και Δημόσιες Υπηρεσίες.
…Σε Αεροδρόμια, Λιμάνια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Τραίνο, Λεωφορεία).
…Σε Χώρους Ψυχαγωγίας.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι γονείς φορούν ένα διακριτικό σήμα (συνήθως κρεμαστό) στη θέα του οποίου τους παραχωρείται προτεραιότητα, χωρίς να πρέπει να μπαίνουν στην άβολη θέση των εξηγήσεων σε τρίτους. 

Για την Ελληνική Καμπάνια.. το διακριτικό σήμα θα είναι σε δύο εκδοχές -Καρφίτσα και Κρεμαστό- το οποίο σχεδιάστηκε από εικαστικό, μητέρα αυτιστικού παιδιού, και θα το φορούν γονείς, συνοδοί, φροντιστές ή εκπαιδευτές αυτιστικών ή και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Σε θέλουμε δίπλα μας γιατί ήρθε η… «Σειρά Σου»!

Σε συνεργασία με γονείς, το Nevronas.gr, την ομάδα Open School Days και την ΑΜΚΕ BRAINSHOT, ξεκινάμε την προσπάθεια για μια Πανελλήνια Καμπάνια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του κοινού για το ζήτημα με τίτλο: «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ». 

Ο στόχος είναι να καταστεί αναγνωρίσιμο το διακριτικό σήμα «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στην ελληνική πραγματικότητα και παράλληλα μέσα από δράσεις ενημέρωσης να εκπαιδευτεί το ευρύ κοινό, και κυρίως η νέα γενιά, σε θέματα που αφορούν τις λεγόμενες “αόρατες αναπηρίες”.

Η καμπάνια εξελίσσεται ήδη ψηφιακά και με τη δημιουργία ομάδων δράσης σε πόλεις όλης της χώρας. Σχεδιάζονται ήδη παρεμβάσεις σε δομές εκπαίδευσης, αλλά και σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών. 

Σημαντικό είναι επίσης το κάλεσμα προσυπογραφής των στόχων της καμπάνιας όπως καταγράφονται στο παρόν κείμενο με την αποστολή email seirasoucampaign@gmail.com και θέμα: Στήριξη της Καμπάνιας «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», από Φορείς Ατόμων με Αναπηρία, Συλλόγους Επαγγελματιών Υγείας και Ειδικής Αγωγής, Ομάδες και Κινήσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η συμμετοχή στις δράσεις μας, μεμονωμένα από ιδιώτες είναι κι αυτή καλοδεχούμενη και μπορεί να γίνει με την αποστολή στοιχείων επικοινωνίας στο seirasoucampaign@gmail.com

Στόχος μας είναι… 

  • να οργανώσουμε ακόμη περισσότερες ομάδες σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, που με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των φορέων που ξεκίνησαν την καμπάνια, να αποτελέσουν τους πυρήνες της τοπικής κοινωνίας που θα μεταδώσουν το μήνυμα.

Γιατί είναι σειρά της καθεμιάς και του καθενός από εμάς να ενημερωθούμε και να εκπαιδευτούμε, για να δούμε την καθημερινότητα με περισσότερη ενσυναίσθηση. 

Κι όταν δούμε, είναι σειρά μας… να δώσουμε ΣΕΙΡΑ. 

ΣΕΙΡΑ μας, λοιπόν! Δική μου, δική σου, όλων μας!

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ: 

https://www.facebook.com/seirasou

https://www.instagram.com/seira_sou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *