ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρια και Δημήτρης Παπανικολάου μίλησαν για τον αυτισμό στο «Αλ Τσαντίρι» (Βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε ένα πολύ δυνατό φινάλε στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ και έδωσε βήμα στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με την κόρη του, Άρια, για να μιλήσουν ανοιχτά για τον αυτισμό και τις εμπειρίες τους.

Η Άρια Παπανικολάου μίλησε για το πώς βίωσε τη διάγνωσή της: «Όταν με διέγνωσαν, δεν ήξερα τι να πω. Πήγα στο κινητό μου να δω τι σημαίνει και τότε ένιωσα ότι ήμουν σε ένα κλουβί και ξαφνικά ελευθερώθηκα».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ…

Όμως, η εφηβεία έφερε προκλήσεις: «Με είχαν προδώσει, μου έλεγαν ψέματα και δυσκολευόμουν πολύ. Ήμουν στενοχωρημένη και θυμωμένη μέσα μου».

Η αποκάλυψη της Άριας στον αέρα του Αλ Τσαντίρι Νιουζ: «Έχω και αγόρι!»

Παρά τις δυσκολίες, η Άρια δεν σταματά να ονειρεύεται: «Το όνειρό μου είναι να εξερευνήσω τον κόσμο, να βάλω τη φωνή μου σε animation, να κάνω οικογένεια με πολλά παιδιά – έχω και αγόρι!»

Και το μήνυμά της ήταν ξεκάθαρο: «Έχουμε συναισθήματα όπως κι εσείς. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι. Σας παρακαλώ να μας συμπεριφέρεστε με καλοσύνη».

«Η Άρια μου έμαθε τι σημαίνει πραγματική αριστεία»

Ο πατέρας της, Δημήτρης Παπανικολάου, ξεκίνησε λέγοντας με χιούμορ: «Έπαιζα μπάσκετ παλιά, μην κοιτάτε τώρα που έχω καταπιεί την μπάλα!», για να συμπληρώσει: «Το βιογραφικό μου έχει κύπελλα, πρωταθλήματα κι ευρωπαϊκά, γιατί νόμιζα πως η αριστεία ήταν να κάνεις τους ανθρώπους να θαυμάζουν εσένα. Τελικά ήρθε η Άρια στη ζωή και μου έμαθε ότι αριστεία είναι να επηρεάζεις τους ανθρώπους να θαυμάζουν τον εαυτό τους».

Ο πρώην αθλητής τόνισε ότι η κοινωνία πρέπει να βοηθά όλους τους ανθρώπους να ξεπερνούν τα δικά τους όρια, αντί να τους βάζει σε καλούπια. Και ολοκλήρωσε με μια δυνατή αλήθεια: «Περιουσία μας δεν είναι τα ντουβάρια, αλλά οι άνθρωποι. Να ξαναβγούμε έξω σε αυτούς».

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: youweekly.gr