Η Ραφαέλα Μιλτιάδου με ανάρτηση της στα Social Media, καταγγέλλει ότι ως άτομο με αναπηρία, ήρθε αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή διάκριση, σε πτήση κυπριακής αεροπορικής εταιρείας.
Η ανάρτηση:
Αγαπητή μου Cyprus Airways,
Πήρα τον χρόνο μου πριν σου γράψω όσα θέλω να σου πω και αποφάσισα μέρα που είναι να σε ευχαριστήσω δημοσίως.
Να σε ευχαριστήσω που την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 18:20, η υπεύθυνη σου στο αεροδρόμιο Λάρνακας μου ανακοίνωσε ότι δε δικαιούμαι να επιβιβαστώ στην πτήση CY312 για Αθήνα, καθώς ταξίδευα ασυνόδευτη, ανάπηρη γυναίκα!
Το πρόβλημα – σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς σου – εναπόκειτο στο ότι δεν είχα συνοδό και δεν μπορώ να κάνω βηματάκια στην καμπίνα του αεροσκάφους σου, άρα αυτομάτως δεν έχω θέση σε αυτό.

Να σε ευχαριστήσω επίσης, που η επίσημη ιστοσελίδα σου δε μου έδωσε την ευκαιρία:
1. Να σου πω ότι έχω κινητικά προβλήματα
2. Ότι λόγω αυτών χρειάζομαι το ειδικά προσαρμοσμένο αμαξίδιο για να με μεταφέρεις στη θέση μου από την πόρτα του αεροσκάφους σου.
Κι άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ που με αναγκάζεις να ταξιδεύω με συνοδό, ενώ είμαι ένα απολύτως λειτουργικό άτομο και κυριότερα που δε με ενημέρωσες για αυτή μου την “υποχρέωσή” ούτε όταν έκλεινα το εισιτήριο μου, ούτε κατά το check-in, αλλά προτίμησες να μου το ανακοινώσεις εκβιαστικά μία ώρα πριν από την πτήση μου στην Πύλη 27.
«Πτήση Αγάπης» στην Κύπρο για 150 αυτιστικά παιδιά και τους συνοδούς τους (Βίντεο)
«Πτήση Αγάπης» στην Κύπρο για 150 αυτιστικά παιδιά και τους συνοδούς τους (Βίντεο)
Αγαπητή μου Cyprus Airways, την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας σου ήρθα αντιμέτωπη με μια πρωτοφανέστατη διάκριση, που καταπάτουσε κάθε δικαίωμα μου για ισότιμη αντιμετώπιση, συμπεριληπτικότητα και ελευθερία. Να είσαι σίγουρη ότι θα τα ξαναπούμε, γιατί τέτοιοι κανονισμοί δε θα έπρεπε να έχουν θέση εν έτει 2023 στη χώρα μας, και ούτε να αποτελούν εμπόδιο στη ζωή του οποιουδήποτε από εμάς.
Τέλος, χαίρομαι που χαίρεσαι για την ημέρα της γυναίκας και κάνεις ένα φανταστικό Giveaway με τίτλο «Sky is the limit», αλλά προτείνω να προσθέσεις μια μικρή υποσημείωση:
*Sky is the limit, εκτός αν είσαι ανάπηρος/η και δεν έχεις συνοδό.
Υ.Γ. Την αγάπη μου στους συνταξιδιώτες που προσφέρθηκαν να γίνουν ο περιβόητος συνοδός και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί τελικά!
Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ
Πηγή: Rafaela Miltiadou

