Zero Waste Music Festival

 

Zero Waste Music Festival

 

 

1 st Zero Waste Music Festival
Bageion Hotel
26 – 29 Σεπτεμβρίου 2019

19:00 – 24:00

 

To Zero Waste Athens και το Μπάγκειο ίδρυμα διοργανώνουν το πρώτο Zero Waste Μουσικό Φεστιβάλ και προσκαλούν τους Αθηναίους να γνωρίσουν το παγκόσμιο κίνημα Zero Waste, τη σημασία του και τις πρακτικές εφαρμογές του.

 

Πώς μπορούμε να ζούμε παράγοντας λιγότερα σκουπίδια;

Είναι δυνατή η επίτευξη της μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων;

Τι μπορούμε να κάνουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο;

 

Η φιλοσοφία του «Zero Waste» ενθαρρύνει τον επανασχεδιασμό του κύκλου ζωής των πόρων, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται. Ο στόχος είναι να μην αποστέλλονται καθόλου σκουπίδια στους χώρους υγειονομικής ταφής και αποτέφρωσης. Η διαδικασίες που ακολουθούνται είναι παρόμοιες με τον τρόπο που οι πόροι επαναχρησιμοποιούνται στη φύση.

 

Το 1ο Zero Waste Μουσικό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Σεπτεμβρίου και ώρες 19:00 – 24:00, στο Μπάγκειον ξενοδοχείο στην Ομόνοια περιλαμβάνει:

Live Bands
Dj Sets
Zero Waste Market
Food & Drinks
Art Installations
Art Performances
Video Projections

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: http://bit.ly/2jWvOKh

 

Zero Waste AthensΤο φεστιβάλ συμμετέχει στην εθνική εκστρατεία 17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης
(#17days17goalsgr) της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας #Act4SDGs. http://hellenicplatform.org/17-days-17-goals-2019/
 

Οδηγίες προς το κοινό:

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί με στόχο να μην δημιουργηθούν καθόλου απορρίμματα. Αυτό προϋποθέτει ότι όλες οι αγορές θα γίνουν χωρίς συσκευασίες (ή με επαναγεμιζόμενες συσκευασίες) και το φαγητό και το ποτό θα σερβίρονται σε επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη. Εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι να σας προσφέρουμε τα πάντα με αυτήν τη λογική αλλά θα μας βοηθήσετε πολύ αν κάνετε τα παρακάτω:

Φέρτε μαζί σας:

Το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι σας για τα ροφήματα
Το παγούρι σας για το νερό που μπορείτε να επαναγεμίζετε στον ψύκτη.
Για το φαγητό σας μπορείτε να φέρετε τάπερ και πιρούνια από το σπίτι (αν και θα υπάρχουν στο φεστιβάλ καλό είναι ο καθένας να φέρει τα δικά του), καθώς και μια πετσέτα φαγητού.
Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και συσκευασίες για τις αγορές σας.
Αν έχετε στο σπίτι γυάλινα βάζα που πλέον δεν χρησιμοποιείτε μπορείτε να τα πλύνετε και να μας τα φέρετε στο φεστιβάλ. Κάποιοι μπορεί να έρθουν απροετοίμαστοι, ας τους δώσουμε μια λύση!

Τις τρεις πρώτες ημέρες του φεστιβάλ θα συλλεχθούν αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια και την τελευταία μέρα θα χρησιμοποιηθούν για το Art Performance του εικαστικού καλλιτέχνη Ayi Zita: “a wasteland requiem” ο οποίος θα φτιάξει ένα έργο τέχνης με τα αντικείμενα που θα φέρετε εσείς. Οπότε, φέρτε τουλάχιστον ένα αντικείμενο το οποίο σας είναι άχρηστο και ας του δώσουμε μια νέα νοηματοδότηση μέσω της τέχνης!ΕΙΣΟΔΟΣ:
Η είσοδος είναι ελεύθερη τις 2 πρώτες ημέρες του φεστιβάλ (26 & 27 Σεπτεμβρίου)
Τις ημέρες των συναυλιών η είσοδος είναι 5€ (28 & 29 Σεπτεμβρίου)

 

Περισσότερα: https://www.facebook.com/zerowasteathens/

 

11/09/2019