ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόνο ένα νοσοκομείο για οδοντιατρικές επεμβάσεις ατόμων με αναπηρία στην Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλη είναι η λίστα αναμονής για οδοντιατρικές επεμβάσεις ατόμων με αναπηρία, καθώς σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, το μοναδικό νοσοκομείο που τις καλύπτει είναι ο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Ο «Τύπος Θεσσαλονίκης» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Στέφανο Χατζηλιάδη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η αναμονή ξεπερνά τον ένα χρόνο, λόγω έλλειψης εναλλακτικής.

Αρχικά, ο κ. Χατζηλιάδης αναφέρθηκε στις περιοχές τις οποίες καλύπτει το νοσοκομείο για οδοντιατρικές επεμβάσεις των ατόμων με αναπηρία, λέγοντας:

«Ουσιαστικά, το νοσοκομείο μας καλύπτει όλη τη βόρεια Ελλάδα. Σε κάποια άλλα νοσοκομεία, κάνουν μεμονωμένες επεμβάσεις αλλά είναι πολύ λίγες. Το μόνο νοσοκομείο που κάνει επεμβάσεις στα ΑμεΑ είναι ο Άγιος Δημήτριος. Παλιά, βάζαμε ένα ή δύο χειρουργεία τον μήνα, τώρα βάζουμε λίγα περισσότερα 3-4. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 60 περιστατικά, δηλαδή η αναμονή για ένα παιδί ΑμεΑ που θα χρειαστεί οδοντίατρο φτάνει περίπου στον έναν χρόνο.

Από το επιστημονικό συμβούλιο πάρθηκε μια απόφαση να μην εξυπηρετούμε παιδιά κάτω των 15 ετών λόγω έλλειψης παιδιατρικού τμήματος. Εμείς με έναν πονόδοντο δεν μπορούμε να αντέξουμε, φανταστείτε αυτά τα παιδιά».

Ο πρόεδρος του Σωματείου, κλήθηκε να απαντήσει και στο για ποιο λόγο είναι το μοναδικό νοσοκομείο που κάνει τέτοιου είδους επεμβάσεις.

«Αυτό δεν το γνωρίζω, αυτό που ξέρω είναι ότι τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δουλειά πρέπει να τους δίνουν γη και ύδωρ. Τώρα κάνουν μια ακόμη αίθουσα. Η οδοντιατρική, δεν είναι καν τμήμα, θα πρέπει να χαρακτηριστεί λοιπόν τμήμα, έτσι ώστε να έχει περισσότερο προσωπικό και για γίνουν κάποια πράγματα ακόμη. Για ο,τι συμβαίνει βέβαια, φταίμε όλοι μας».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ…

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: typosthes.gr