ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστημονική Ημερίδα: «Οικογένεια και Αυτισµός – Προκλήσεις, ανάγκες και οικογενειοκεντρικά μοντέλα παρέμβασης»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή φιλοξενεί στις 6 Απριλίου την επιστημονική ημερίδα «Οικογένεια και Αυτισµός: Προκλήσεις, ανάγκες και οικογενειοκεντρικά μοντέλα παρέμβασης», που διοργανώνει το Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Φάσματος Αυτισμού, Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε συνεργασία με την Μονάδα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών Ενηλίκων, Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Υπό την αιγίδα της Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ @athensmedschool

Συμμετοχή κατόπιν εγγραφής: paidopsyxiatriki@paidon-agiasofia.gr
Η ημερίδα θα μεταδοθεί και διαδικτυακά μέσω live streaming στο:
https://goulandris.gr/el/events/family-and-autism

Επιστημονική Ημερίδα: «Οικογένεια και Αυτισµός – Προκλήσεις, ανάγκες και οικογενειοκεντρικά μοντέλα παρέμβασης»
 Κυριακή 6 Απριλίου 2025
09:00 – 17:30

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Στην ημερίδα θα συζητηθούν οι νευροβιολογικοί παράγοντες ευαλωτότητας και προστασίας στην πρώιμη ανάπτυξη, η λειτουργία της οικογένειας παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων που διαγνώστηκαν με Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού στην παιδική ηλικία και προγράμματα οικογενειοκεντρικής παρέμβασης (family-centered approach).

Θα ακουστούν ειδικοί που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών οικογενειοκεντρικής παιδικής παρέμβασης και θα συζητηθούν πρακτικές που βασίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση.

Η παρούσα ημερίδα προσδοκεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση επαγγελματιών και οικογενειών σχετικά με τη σημαντικότητα ενός ολιστικού, οικογενειοκεντρικού συστήματος πρώιμης παρέμβασης με επίκεντρο τα δυνατά σημεία του παιδιού και της οικογένειας.