ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Synama Festival… Συναισθάνομαι, Συμπερίληψη, Προσβασιμότητα!

Έτοιμη για το δεύτερο μεγάλο της βήμα, η ομάδα του Liminal Access Force ετοιμάζεται να διοργανώσει το Synama Festival, το πρώτο της πολυθεματικό φεστιβάλ με όρους συμπερίληψης και προσβασιμότητας.

 

Μετά από μία τρίμηνη εκπαίδευση πάνω στην πολιτιστική διαχείριση, το Liminal Access Force περνάει στην δεύτερη φάση με τη δημιουργία ενός πολιτιστικού φεστιβάλ προσβάσιμου σε όλους με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση. Η ομάδα, από τον Φεβρουάριο, έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει το Synama Festival που θα διεξαχθεί ψηφιακά στις 5 και 6 Ιουνίου του 2021.

*Συνάμα: σύνθετη λέξη από την πρόθεση συν και το επίρρημα άμα.

Το Φεστιβάλ Συνάμα αποτελεί ένα νεοσύστατο φεστιβάλ καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που εστιάζει στο εδώ και το τώρα, αντλώντας στοιχεία από την τρέχουσα συνθήκη κρίσης και θέτει ως προτεραιότητα έναν πολιτισμό από όλες για όλους, άνευ ορίων και περιορισμών.

Πίσω από το Συνάμα βρίσκεται μία ετερόκλητη ομάδα με άτομα από τα πεδία των τεχνών και των κοινωνικών επιστημών, που συστάθηκε για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Liminal Access Force. Συνδετικός κρίκος της ομάδας αποτελεί το ενδιαφέρον μας για τη συμπερίληψη στον πολιτισμό και η ανάγκη για διεκδίκηση ίσων ευκαιριών στις δημιουργικές διαδικασίες.

Μέσα από μία εξ αποστάσεως συλλογική διαδικασία, σχεδιάσαμε και παρουσιάζουμε το πρώτο μας πολυθεματικό φεστιβάλ, το Συνάμα. Με αφορμή την πολυφωνία της ίδιας της ομάδας και τις υβριδικές μορφές τέχνης, εξετάζουμε τα όρια μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού, δημιουργού και συμμετέχοντα, και ανακαλύπτουμε ποικίλους τρόπους για να βιώσουμε από κοινού εμπειρίες χωρίς διακρίσεις.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί προσβάσιμες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις για άτομα κάθε ηλικίας. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανθρώπων που πιστεύουν, όπως εμείς, στο δικαίωμα της ίσης συμμετοχής στον πολιτισμό.

Λόγω των περιορισμών που θέτει η τρέχουσα συνθήκη της πανδημίας, αποφασίσαμε να δώσουμε το πρώτο μας ραντεβού ψηφιακά, προσδοκώντας να συνεχίσουμε τη δράση μας στο μέλλον από κοντά.

*Συνάμα: γιατί θέλουμε ταυτόχρονα, συγχρόνως, εδώ και τώρα, όλες και όλοι μαζί.

Open Call Synama Festival

Το Synama Festival ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην πρώτη του διοργάνωση.

Για τη φετινή διοργάνωση αναζητούμε προσβάσιμες, καινοτόμες και ανατρεπτικές προτάσεις καλλιτεχνικών έργων και εκπαιδευτικών δράσεων με δυναμικό περιεχόμενο. Η θεματική του φεστιβάλ εστιάζει στις ανθρώπινες αισθήσεις και στην ιδέα του ‘συναισθάνομαι’ και θέτει στο επίκεντρο την έννοια της συμπερίληψης.

Πεδία καλλιτεχνικών έργων και εκπαιδευτικών δράσεων:
– Μουσική
– Θέατρο
– Χορός
– Performance
– Εικαστικά
– Κινηματογράφος / Video Art
– Φωτογραφία

Κάντε την αίτησή σας εδώ…

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 02/05/2021 

 

Περισσότερα…

https://synamafestival.liminal.eu/

https://www.facebook.com/synama.festival

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *