ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεά 764 βιβλίων στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και στο «Διαβάζω για τους Άλλους» από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση!

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, πραγματοποιήθηκε δωρεά συνολικά 764 ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης» και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους». Τα βιβλία είχαν διατεθεί από μαθητές και γονείς της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για τους σκοπούς του Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar που πραγματοποιήθηκε το 2019.

 

Όσα δεν πωλήθηκαν, είχαν αποθηκευτεί για να χρησιμοποιηθούν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του επόμενου χρόνου, που δεν υλοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID – 19. Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Σχολείου τα βιβλία αυτά να αξιοποιηθούν για κοινωνικούς σκοπούς και να υποστηρίξουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Συγκεκριμένα στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης διατέθηκαν 490 τίτλοι βιβλίων και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους» προσφέρθηκαν 274 και καλύπτουν ευρεία θεματολογία – ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία, ιστορία, επιστήμη, πολιτική, ποίηση κ.α.

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι διεθνής οργάνωση με δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, με σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα και, (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και 2 Ξενώνες Βρεφών SOS.

Ο Οργανισμός «Διαβάζω για τους Άλλους» ιδρύθηκε το 2015 έχοντας ως όραμα και ως αποστολή τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών με αρχικό στόχο την ηχογράφηση βιβλίων για άτομα με προβλήματα όρασης. Σήμερα ο Οργανισμός παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ανάγνωσης σε τρεις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης), έχει καταφέρει να ηχογραφήσει περισσότερα από 100 ακουστικά βιβλία, να κρατήσει συντροφιά σε παραπάνω από 630 ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων – περισσότερες από 4.196 φορές – καθώς και μέσα από εξατομικευμένες αναγνώσεις σε 22 άτομα – περίπου 604 ωριαίες αναγνώσεις – και να υλοποιήσει πολυαισθητηριακά βιωματικά εργαστήρια για 625 παιδιά σε 25 σχολεία όλων των βαθμίδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το κοινωνικό πρόβλημα της μη ισότιμης πρόσβασης των τυφλών στη γνώση.

Το Πρόγραμμα «Δράσεις για Όλους» αποτελεί ένα σύνολο ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω των οποίων οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύονται στον ρόλο του Κοινωνικά Υπεύθυνου Πολίτη, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και ανθρωποκεντρικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον

Πληροφορίες: 22950 29840, info@anagennisi.edu.gr, www.anagennisi.edu.gr

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *