ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγελία: Έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή και στο δημοτικό της Ποσειδωνίας

Η κατάσταση τόσο με τις Παράλληλες Στηρίξεις, όσο και με το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικο και τους Σχολικούς Νοσηλευτές είναι σοβαρή! Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να καλυφθούν όλες οι θέσεις χωρίς δικαιολογίες, έστω και τώρα. Γνώριζαν όλα τα κενά από τον Ιούνιο και θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Άλλη μια καταγγελία από γονέα για έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή, αυτή τη φορά στο νησί της Σύρου και συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο της Ποσεδωνίας, δημοσιεύει το syrostoday.

Διαβάστε | Στο σχολείο χωρίς Σχολικό Νοσηλευτή. Το υπουργείο Παιδείας τι κάνει;

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η μαθήτρια έχει ένα σπάνιο σύνδρομο, κάτι που καθιστά αναγκαία την παρουσία του σχολικού νοσηλευτή, τόσο μέσα στην τάξη όσο και στα διαλείμματα, ώστε ότι συμβεί ο νοσηλευτής να παρέμβει άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να συμβούν μη αναστρέψιμες ζημιές στο παιδί.

Όπως αναφέρουν οι γονείς του τα προηγούμενα τρία χρόνια (σε νηπιαγωγείο και Α’ τάξη) είχαν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και είχαν πάρει την σχετική έγκριση για σχολικό νοσηλευτή. Μάλιστα και τις τρεις χρονιές είχε τοποθετηθεί η ίδια νοσηλεύτρια που πλέον γνώριζε πολύ καλά της ιδιαιτερότητες της περίπτωσης αυτής.

Διαβάστε | Διαμαρτυρίες Γονέων για την Παράλληλη Στήριξη: “Απάντηση καμία. Η υπομονή μας τελείωσε”

Φέτος, παρόλο που οι γονείς έλαβαν έγκριση για 4η χρονιά (το χαρτί της έγκρισης είναι στα χέρια τους), δεν τοποθετήθηκε ούτε η ίδια νοσηλεύτρια, αλλά ούτε κάποιος άλλος στη θέση της!

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορταζ στο syrostoday

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *