ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο σχολείο χωρίς Σχολικό Νοσηλευτή. Το υπουργείο Παιδείας τι κάνει;

Μια εικόνα…1000 λέξεις! Όταν ένα παιδί με επιληψία πάει σε σχολείο χωρις σχολικό νοσηλευτή και η μητέρα του αναγκάζεται να βρίσκεται μαζί του όλες τις ώρες του σχολικού προγράμματος. Δωρεάν παιδεία; Παιδεία για όλους; Αυτή είναι η παιδεία στην Ελλάδα;

 

Η μητέρα της Νικολέτας, κα Ελευθερία Τέτα, προσπαθεί εδώ και καιρό να ενημερώσει το κοινό για το θέμα της κόρης της, αλλά κυρίως να ακούσει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας και να πράξει το αυτονόητο. Η Νικολέτα είναι επιληπτική και παρότι έχει εγκριθεί σχολικός νοσηλευτής, το υπουργείο δεν έστειλε, ούτε στη δεύτερη φάση. Να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο η Νικολέτα που περιμένει τον σχολικό νοσηλευτή της. Είναι πολλά παιδιά σε όλη την χώρα και μάλιστα κάποια από αυτά οι γονείς φοβούνται και δεν τα στέλνουν σχολείο.

Διαβάστε | Είμαι η Νικολέτα έχω επιληψία και περιμένω τον Σχολικό Νοσηλευτή…

Διαβάστε | “Είναι τόσο παράλογο να ζητάω έναν νοσηλευτή για το γιο μου;” (Βίντεο)

Από το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς και καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων, η μητέρα της Νικολέτας, βρίσκεται δίπλα της εκτελώντας χρέη σχολικού νοσηλευτή.

Σε αναρτησή της στα social media γράφει:

“Για να καταλάβετε τη σχολική καθημερινότητα ενός παιδιού με επιληψια, σας δείχνω μια εικόνα. Το επιληπτικό άτομο επηρεάζετε από το περιβάλλον που βρίσκεται. Επιβαρύνετε έντονα από τις φωνές και τον αντίλαλο που δημιουργείται σε μια σχολική αίθουσα, στους διαδρόμους του σχολείου και στο προαύλιο. Από τη ζέστη. Από τις συνεχείς ομιλίες. Ένα περιβάλλον όπου ένα υγιές παιδί απλώς θα γυρνούσε κουρασμένο στο σπίτι το μεσημέρι, ενώ ενα επιληπτικό παιδί κουράζεται γρήγορα με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κρίση .
Αυτό το παιδί, θέλουν να το αφήσουν στο σχολείο μόνο του, χωρίς νοσηλευτή! Και μια χαρά τα καταφέρνουν γιατί αυτό κάνουν. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Και θυμώνω.”

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *