ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Έλενα Καραμπή – Νεφροπαθής

Με λένε Έλενα Μαγιάτη Καραμπή και είμαι νεφροπαθής, μεταμοσχευμένη με νεφρό, από την μητέρα μου, στις 9/1/1992. Ένα καλό μόσχευμα που κρατάει 28 συναπτά έτη.

Παρ’ όλα αυτά η μεταμόσχευση δεν σου χαρίζεται, η ανοσοκαταστολή τοξική και σκληρή, δημιουργεί πολλά προβλήματα (ένα τρίπτυχο φαρμάκων με βάση την κορτιζόνη είναι μόνιμα απαραιτητο για τη διατήρηση του μοσχεύματος). Λόγω λοιπόν πολλών προβλημάτων και δυσκολιων αποφάσισα με την αγάπη προς τους συνασθενείς μου να δημιουργήσω μία ομάδα που μας αφορά όλους εμάς τους νεφροπαθείς.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η ομάδα του Facebook “Δωρεά οργάνων Δώρο ζωής” (Φεβρουάριος 2017).

Στην πορεία γνωρίζω τον πολύ καλό μου φίλο και συνεργάτη Παντελή Χατζή, και με κάνει διαχειρίστρια της ομάδας του “Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευμένοι Ελλάδας” και με προσκαλεί για συνδιαχείριση στο blog του, nefropatheis.gr. Αντίστοιχα, του προτεινω κι εγώ την διαχείριση της δικής μου ομάδας. Έτσι λοιπόν ενώνουμε τις ομάδες μας, και τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό. Αυτό λοιπόν ξεκίνησε σαν μια σκέψη μας, παίρνει σάρκα και οστά… ξεκινώντας το περασμένο φθινόπωρο την καμπάνια: “Γίνε και συ δωρητής οργάνων”, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο, εθελοντικά πάντα και με την καθοδήγηση γιατρών μας που πιστεύουν σε μας και μας δίνουν κουράγιο, να συνεχίσουμε να αφυπνίζουμε τον κόσμο, να μη φοβάται να γίνει δωρητής και να σπάσουμε το ταμπού και τη νοοτροπία αυτής της φοβίας κάποιων στο να βγάλουν κάρτα δωρητή οργάνων. Κάτι που είναι αυτονόητο σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εύχομαι, με τη βοήθεια του Θεού, των γιατρών που μας στηρίζουν, του nevronas.gr που μας πίστεψε και μας στηρίζει σε κάθε μας προσπάθεια, αλλά και της δικής μας δύναμης, να καταφέρουμε το αδύνατο. Να κάνουμε το ανέφικτο, εφικτό!

Η Ελλάδα μας να γίνει χώρα πρόνοιας και αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο, γιατί η αρρώστια είναι πάντα έξω από την πόρτα μας, ας μην περιμένουμε να μας χτυπήσει για να ευαισθητοποιηθούμε. Ας προσπαθήσει ο καθένας από εμάς, από το δικό του μετερίζι, να βοηθηθούν οι συνάνθρωποι μας στο να μπορέσουν να μάθουν σωστά και με υπευθυνότητα απο τους αρμόδιους φορείς, να γίνονται δωρητές οργάνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *