ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Εκδικητική” διεκδίκηση Δικαστικής Συμπαράστασης ΑμεΑ από Οικογένεια

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης) «ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με την Διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρουν, η Διοικήτρια “εκδικήθηκε” ανάδοχη μητέρα του Σωματείου που έκανε καταγγελίες για ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης της περιουσίας του ΚΚΠΠΚΜ, διεκδικώντας την δικαστική συμπαράσταση του παιδιού της από αναδοχή, που περιθάλπεται στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ για να της “κλείσει το στόμα”

 

Αναλυτικά…

Θεσσαλονίκη  27/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ κ. Β. ΝΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΚΠΠΚΜ) ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ύστερα και από τη δημόσια ανάρτηση του συνεργαζόμενου με εμάς  σωματείου  «Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών για την εξωιδρυματική κοινωνική φροντίδα των ανηλίκων «Δικαίωμα στην οικογένεια» www.facebook.com/fosterparentsnetwork.gr και σε απόλυτη συμφωνία με αυτό, οφείλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τα παρακάτω :

  • Στις 8-12-2020 το Σωματείο μας που εργάζεται άοκνα για την επικράτηση και διατήρηση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των αναπήρων περιθαλπομένων, ανηλίκων και ενηλίκων του Κέντρου, με σεβασμό στο δικαιώματά τους όπως ορίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρία,  απέστειλε προς το ΚΚΠΠΚΜ εξώδικη διαμαρτυρία σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο ίδρυμα, εξαιτίας της μη ενημέρωσης των γονέων για την κατάσταση των παιδιών τους λόγω covid-19, και τον επιβαρυντικό αποκλεισμό τους από την επαφή με τους γονείς τους, φυσικούς και αναδόχους.
  • Στις 1-3-2021 εκδώσαμε Δελτίο Τύπου σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε για τους παράτυπους εμβολιασμούς εκτός σειράς στο «Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΠΑΑΠΑΘ) «Άγιος Δημήτριος» παράρτημα του ΚΚΠΠΚΜ και τον αποκλεισμό από τον εμβολιασμό των παιδιών μας. Το θέμα βρίσκεται στην Εισαγγελία. Παρόλα αυτά μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά μας (ενήλικες στην πλειοψηφία τους).
  • Σε συνάντηση της Εισαγγελέως Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με την Διοίκηση του ΚΚΠΠΚΜ και του Σωματείου μας καταγγέλθηκαν από μέλος του σωματείου μας και ανάδοχη μητέρα, ότι υπάρχουν πολλά σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης της περιουσίας του ΚΚΠΠΚΜ, δηλαδή ακινήτων που διαθέτες καταλείπουν στο Κέντρο για να ωφεληθούν οι περιθαλπόμενοι.

Και έτσι ξεκίνησε το μένος της Διοικήτριας. “Εκδικήθηκε” την ανάδοχη μητέρα που έκανε τις καταγγελίες διεκδικώντας την δικαστική συμπαράσταση του παιδιού της από αναδοχή, που περιθάλπεται στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ για να της “κλείσει το στόμα”, και να την αποκόψει από κάθε επαφή με το ίδρυμα,  αδιαφορώντας για τον πολυανάπηρο Νικόλα Της, που τους μόνους γονείς που γνώρισε στη ζωή του από τότε που γεννήθηκε είναι οι ανάδοχοι γονείς του! Η Ρ.Τ και ο Θ.Τ. μέλη του  σωματείου μας, ανέλαβαν ως ανάδοχοι γονείς από τον “Άγιο Στυλιανό” σε ηλικία μόλις μερικών μηνών, ένα βρέφος εγκαταλελειμμένο και πολυανάπηρο. Ο Νικόλας ήταν ένα εγκαταλειμμένο παιδί από τη γέννησή του λόγω της αναπηρίας του. Το μεγάλωσαν, το αγάπησαν, το φρόντισαν μέσα στην οικογένειά τους, η ανάπτυξή του ήταν έκπληξη ακόμη τόσο για τους θεράποντές  ιατρούς του όσο και για τους θεραπευτές του, καθώς οι προγνώσεις για το παιδί ήταν πολύ κακές, και το παιδί μίλησε, περπάτησε και αγάπησε τους ανθρώπους που αποκαλεί  “μαμά” και “μπαμπά”. 

Στην εφηβεία το παιδί παρουσίασε σοβαρά προβλήματα, μη διαχειρίσιμα από την οικογένεια, κυρίως για λόγους υγείας των ίδιων των μελών της οικογένειας. Και το παιδί τοποθετήθηκε στον Άγιο Δημήτριο χωρίς ποτέ να εγκαταλειφτεί από τους ανάδοχους γονείς του, το αντίθετο. Οι γονείς του κράτησαν όσο πιο στενή σχέση μπορούν, το παραλαμβάνουν Σαββατοκύριακα, Χριστούγεννα, Πάσχα και ένα μήνα το καλοκαίρι μετά την κατασκήνωση, φροντίζουν για την υγεία του, ελέγχουν τις συνθήκες περίθαλψής του.

Οι ανάδοχοι γονείς, δεν λαμβάνουν καμιά οικονομική ενίσχυση για το παιδί αυτό καθώς το επίδομά του κατευθύνεται στο ΚΚΠΠΚΜ, πληρώνουν ιδιώτες γιατρούς για τις εξετάσεις του και η ανάδοχη μητέρα κατάφερε με δική της πίεση να επιβάλλει ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά που ζουν στο ίδρυμα, τα ξεχασμένα από θεό  και ανθρώπους…

 Σε αυτούς του ανθρώπους, τους ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, για τους οποίους η κα Μιχαηλίδου, υπερηφανεύεται για το πρόγραμμα Αναδοχής και Υιοθεσίας που συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα έχει αναθέσει στο  ΚΚΠΠΚΜ την υλοποίηση προγράμματος υποκατάστασης της γονεϊκής φροντίδας μέσα από το θεσμό της Αναδοχής και Υιοθεσίας, η Διοικήτρια Β. Νάκου, αντί να εκτιμήσει τον αγώνα της ανάδοχης οικογένειας και να την στηρίξει στον δύσκολο προσωπικό της αγώνα, έκανε δικαστική παρέμβαση για να πάρει η ίδια τη δικαστική συμπαράσταση του παιδιού και όχι η ανάδοχη μητέρα του!!!! Θεωρεί δηλαδή ότι το ίδρυμα είναι καταλληλότερο από τους ανάδοχους γονείς να επιβλέπει για το συμφέρον του παιδιού. Γιατί; Γιατί έτσι θέλει. Να μην επιτρέπει σε όσους μπαίνουν στα πόδια της, να την κρίνουν και να την επικρίνουν … Η παρέμβασή της απαράδεκτη, ηθικά άθλια δεν καταδεικνύει παρά μόνο το επίπεδο άσκησης διοίκησης και ποιότητας του ανθρώπου. 

Τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη Διοίκηση είναι η μόνη που δεν στηρίζει τις ήδη υπάρχουσες ανάδοχες και θετές οικογένειες  του ιδρύματος. Αντί αυτού έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό εκδίκησης και εκβιασμού των οικογενειών ότι θα τη βρουν μπροστά της!

Απαιτούμε από την αρμόδια υπουργό να λάβει κάθε μέτρο ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοικήτριας,  που εκθέτει την ίδια την πολιτική για τους θεσμούς αποϊδρυματοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση. 

Για το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. «ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Η Πρόεδρος
Κορδά Ολυμπία

Ο Γενικός Γραμματέας
Πασαλίδης Χρήστος

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *