ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράτυποι Εμβολιασμοί… Ψάχνοντας για ηθική και νομιμότητα!

Το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης) «ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» εξέδωσε Δελτίο Τύπου, σχετικά με το σοβαρότατο γεγονός των παράτυπων εμβολίασμών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τα ΑμεΑ μπήκαν σε δεύτερη μοίρα.

 

Αναλυτικά…

Θεσσαλονίκη, 1/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τους παράτυπους εμβολιασμούς στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και τις εξηγήσεις που έχει δώσει η Πρόεδρος του Κέντρου κ. Βασιλική Νάκου, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξης και νομιμότητας.

Αναλυτικά:

1. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η δυναμικότητα του ΠΑΑΠΑΘ Άγιος Δημήτριος είναι εκατόν δεκαεπτά (117) περιθαλπόμενοι, από τους οποίους οι ανήλικοι είναι περίπου είκοσι και οι υπόλοιποι μέχρι εξήντα ετών. Από τους εκατόν δεκαεπτά (117) οι ογδόντα οκτώ (88) είναι στις δομές του και οι εικοσιεννέα (29) σε άδεια αορίστου. Διερωτόμαστε γιατί από τους εικοσιεννέα (29) ενημερώθηκαν μόνο οι εννέα οικογένειες τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στο Κέντρο Ημέρας και όχι οι υπόλοιπες;
2.Το Κέντρο Ημέρας, η δομή εντός του ΠΑΑΠΑΘ Αγίου Δημητρίου που φιλοξενεί τα παιδιά μας, επαναλειτούργησε στις 25/01/2021. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν για το παράρτημα του Αγίου Παντελεήμονα στις 25/01/2021 και για το παράρτημα ΠΑΑΠΑΘ Άγιος Δημήτριος στις 26/01/2021. Τα παιδιά παραμένουν στο Κέντρο Ημέρας καθημερινά μέχρι τις 15:30. Περίσσεψαν 12 εμβόλια από τον Άγιο Παντελεήμονα και 12 από το ΠΑΑΠΑΘ Άγιος Δημήτριος και αντί να πράξετε το αυτονόητο και να εμβολιάσετε τα παιδιά μας που ανήκουν σε δομή του Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ., επιλέξατε να εμβολιάσετε συγγενείς μελών της διοίκησης, των συνεργατών σας και συγγενών αυτών.
3. Στα 2 παραρτήματα εμβολιάστηκαν εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι και το περίσσευμα των εμβολίων δημιουργήθηκε από αυτούς που άλλαξαν την απόφαση τους την τελευταία στιγμή και δεν προσήλθαν για εμβολιασμό. Είναι αυτονόητο το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να αρνηθεί. Ο μόνος λόγος για να μην εμβολιαστούν οι περιθαλπόμενοι των παραρτημάτων είναι να εμφάνισαν ασθένεια το πρωί της ημέρας τους εμβολιασμού. Γεγονός που θα ήταν γνωστό πολύ πριν την έναρξη του εμβολιασμού!
Συνεπώς, η προσπάθεια σας των τελευταίων ημερών για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, πέφτει στο κενό! Αντίθετα, η προσπάθεια σας αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπήρχε χρόνος, αλλά η λίστα με τους παράτυπους εμβολιασμούς είχε συνταχθεί πολύ πριν την έναρξη των εμβολιασμών.
4. Υπάρχει η αναφορά της δημοσιογράφου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη στις 10:00 π.μ. την 27/2/2021 ότι εμβολιάστηκε κάποιο άτομο από αυτούς που εμβολιάστηκαν εκτός λίστας στις 10:00 π.μ., σε αντίθεση με όλα αυτά που έχετε δηλώσει σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ότι η διαδικασία κλήσεων σε ανθρώπους εκτός λίστας έγινε μετά τις 15:30 – 16:00.
5. Σας προκαλούμε να μας πείτε, πόσοι εργαζόμενοι και πόσοι περιθαλπόμενοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν την τελευταία στιγμή και στα 2 παραρτήματα.
Σας προκαλούμε να μας πείτε αν έχουν εμβολιαστεί συγγενείς μελών της διοίκησης σας και συγγενείς φιλικών σας προσώπων.

Για το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. «ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Η Πρόεδρος
Κόρδα Ολυμπία

Ο Γενικός Γραμματέας
Πασαλίδης Χρήστος

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *