ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράση για τη συμμετοχή παιδιών με Αυτισμό στην Ιστιοπλοΐα!

Το SailAway είναι ευρωπαϊκή δράση που έχει στόχο να προάγει την κοινωνική ένταξη και να αναπτύξει τις δεξιότητες των παιδιών και των νέων που έχουν διαγνωσθεί με διαταραχές φάσματος του αυτισμού (ASD), ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοΐα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το SailAway θα εστιάσει στη βελτίωση των απαιτούμενων δεξιοτήτων των επαγγελματιών και των ιστιοπλοϊκών ομίλων προκειμένου να μπορούν να δουλέψουν με παιδιά και νέους-ες με αυτισμό αλλά και να ενημερώσουν τους γονείς τους για τα οφέλη της ιστιοπλοΐας. Στις δράσεις που θα υλοποιηθούν συμπεριλαμβάνονται η σχετική εκπαίδευση των καθηγητών-τριών και προπονητών-τριών ιστιοπλοΐας, η καλύτερη ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα οφέλη της ιστιοπλοΐας και με τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο άθλημα, καθώς και η διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών αυτών σε προγράμματα ιστιοπλοΐας.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, θα συνταχθεί ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που θα απευθύνεται σε ιστιοπλοϊκούς ομίλους και θα περιέχει οδηγίες και πρακτικές συμβουλές προκειμένου να μπορούν οι προπονητές-τριες να βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό που συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους. Θα δημιουργηθεί επίσης μια online εκπαιδευτική πλατφόρμα, στην οποία θα είναι διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό.

Το SailAway χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Κροατία, την Ιταλία και την Ισπανία από επτά οργανισμούς. Τον συντονισμό του έργου έχει αναλάβει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Επικοινωνία: sailaway@kmop.eu

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://www.kmop.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *