Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Η 13χρονη Μαριλένα Ιωαννίδη 4 από τα 7 ελληνικά μετάλλια στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων Κωφών!

    August 24, 2026

    Deafestival 2026: Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής (Βίντεο)

    August 24, 2026

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Featured

      REFRAME: Το 34%

      August 21, 2026
      Recent

      REFRAME: Το 34%

      August 21, 2026

      Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

      August 18, 2026

      REFRAME: Όταν η Επίδαυρος άνοιξε πραγματικά

      August 14, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Η 13χρονη Μαριλένα Ιωαννίδη 4 από τα 7 ελληνικά μετάλλια στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων Κωφών!

      August 24, 2026

      Deafestival 2026: Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής (Βίντεο)

      August 24, 2026

      «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

      August 23, 2026

      Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

      August 19, 2026

      Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

      August 18, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    Home » Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “It’s Never Too Late”
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “It’s Never Too Late”

    February 1, 20255 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ”It’s never too late” στο Ολύμπιον, από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και την Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Βουλευτή Επικράτειας ΝΔ – Ιδρύτρια ”ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ”.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του προγράμματος για την ενδυνάμωση, έμπνευση και υποστήριξη 200 γυναικών άνω των 40 ετών.

    Αναλυτικότερα, η καμπάνια “It’s Never Too Late” εστιάζει στην ενδυνάμωση γυναικών ηλικίας 40+ στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω ενός συνδυασμού εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνικών και κοινωνικών δράσεων, επιχειρεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, την ανθεκτικότητα και την κοινωνική ένταξη των γυναικών, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας. Κάθε συμμετέχουσα θα αξιολογηθεί από εξειδικευμένους συμβούλους και θα ακολουθήσει ένα ατομικό πλάνο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική υποστήριξη και την ανάπτυξή της.

    Αναλυτικότερα οι δράσεις:

    Εκπαίδευση και Πιστοποίηση

    Η καμπάνια προσφέρει δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επαγγελματικές και κοινωνικές απαιτήσεις. Οι γυναίκες θα παρακολουθήσουν:

    Μαθήματα Αγγλικών που ενισχύουν τις γλωσσικές δεξιότητες και προωθούν την αυτοπεποίθηση στη χρήση της γλώσσας.
    Εκπαίδευση Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που καλύπτει βασικές γνώσεις υπολογιστών και εργαλείων τεχνολογίας.
    Εκπαίδευση Κοινωνικής Δικτύωσης, με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής παρουσίας και της αξιοποίησης κοινωνικών πλατφορμών.
    Οικονομικό Αλφαβητισμό, που διδάσκει βασικές αρχές διαχείρισης οικονομικών πόρων.
    Αυτές οι εκπαιδεύσεις εξοπλίζουν τις γυναίκες με χρήσιμα εφόδια, ενώ η συμμετοχή τους σε ομάδες οργανώνεται βάσει των προσωπικών τους αναγκών, διασφαλίζοντας ότι κάθε γυναίκα λαμβάνει την κατάλληλη υποστήριξη.

    Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

    Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη

    Η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση είναι βασικός πυλώνας της καμπάνιας. Μέσα από ατομικές συνεδρίες και ομαδικά εργαστήρια, οι γυναίκες μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις προσωπικές και κοινωνικές τους προκλήσεις. Όλες οι συμμετέχουσες θα παρακολουθήσουν:

    Συνεδρίες διαχείρισης άγχους, όπου μαθαίνουν τεχνικές για την αναγνώριση και αντιμετώπιση των πηγών άγχους.
    Εργαστήρια αυτοφροντίδας και ανθεκτικότητας, που εστιάζουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της ψυχικής αντοχής.
    Θεματικές συνεδρίες επικοινωνιακών δεξιοτήτων και θέσπισης ορίων, ώστε να αποκτήσουν ισχυρότερες κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις.
    Εργαστήρια βελτίωσης σχέσεων και διεκδικητικότητας, που βοηθούν τις γυναίκες να θέτουν στόχους και να υποστηρίζουν τα δικαιώματά τους.
    Οι δράσεις αυτές προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε γυναίκας, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ψυχικής ανθεκτικότητας.

    Εργασιακή Ένταξη

    Για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στην αγορά εργασίας, η καμπάνια παρέχει εργαλεία και γνώσεις που διευκολύνουν την επαγγελματική τους επανένταξη.

    Σεμινάρια αυτοπαρουσίασης που περιλαμβάνουν τη συγγραφή βιογραφικού και προετοιμασία για συνεντεύξεις.
    Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, όπου μαθαίνουν να αξιοποιούν πλατφόρμες, δίκτυα και ευκαιρίες στην αγορά.
    Μαθήματα μικροεπιχειρηματικότητας, με έμφαση στη δημιουργία και διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης.
    Συνεργασίες με εργοδότες, ώστε να υπάρξει διασύνδεση και τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας.
    Η καμπάνια θα αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, με στόχο τη διασύνδεση των συμμετεχουσών με εργοδότες. Μέσω αυτής της διάχυσης, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης για τις γυναίκες, ενισχύοντας την ένταξή τους στην αγορά εργασίας

    Κοινωνικές Δραστηριότητες

    Για την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης, θα δημιουργηθεί ένα Social Club, όπου όλες οι γυναίκες συμμετέχουν σε κοινωνικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Κοινωνικούς καφέδες για συζητήσεις και δικτύωση σε χαλαρό περιβάλλον.
    Καλλιτεχνικά εργαστήρια, που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα.
    Περίπατοι στην πόλη, για την ενίσχυση της κοινωνικής και σωματικής ευεξίας.
    Μαθήματα yoga και φυσικής άσκησης, που βοηθούν στη σωματική και ψυχική ευεξία.
    Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως ζωγραφική, μουσική, και χειροτεχνίες, ενώ οι περίπατοι στην πόλη μπορούν να οργανωθούν σε ιστορικά σημεία ή πάρκα, προωθώντας τη γνωριμία με το αστικό περιβάλλον και τη φυσική άσκηση.

    Επιπλέον, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και μέσω χαιρετισμών και τοποθετήσεων, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Βουλευτή Επικράτειας ΝΔ, Ιδρύτρια ”ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ”, Νίκος Μπαλτά, Γενικός Διευθυντής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Γιάννα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια ΔΥΠΑ, Βιβή Κουρτίδου, Εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμιο Χατζηθεόκλητο, Εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Χριστίνα Ασβεστά, Εκπρόσωπος του Δημάρχου Παύλου Μελά και Αντιδήμαρχος Δομών Παιδικής Φροντίδας και Οικογένειας, Γιάννη Παπαγεωργίου, Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

    Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Κωνσταντίνο Γιουτίκα, Αντιπεριφεριάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΠΚΜ, Αλέξανδρο Φερραίο, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Κυριακή Γιαννακίδου, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας και εθελοντισμού, Έφη Θεοδωράκη, Αντιδήμαρχο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Διακάκη Στέλιο, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

    Επίσης, να ευχαριστούμε τους ομιλητές της εκδήλωσης, Όλγα Κοτοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια της Υπηρεσίας Υπατία και του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΑμΚΕ Ίασις, Δέσποινα Ελοβάρη, Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια του Δικτύου Connect Thessaloniki, Αικατερίνη Τσούρα, Παιδοψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας για την Οικογένεια Connect Family, Αγγελική Χρυσοστομίδου, Ψυχολόγος στο Iasis at Work, Κατερίνα Γκικοπούλου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Iasis at Work.

    Ευχαριστούμε θερμά το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών για την υποστήριξη της εκδήλωσης ώστε να είναι προσβάσιμη σε κωφά/βαρύκοα άτομα, με διερμηνεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

    Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ανοιχτές και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ…

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

    Πηγή: iasismed.eu

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΤα αγγλικά στην ειδική αγωγή
    Next Article Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του ΕΕΕΕΚ Κισσάμου 

    Δειτε και αυτα

    Η 13χρονη Μαριλένα Ιωαννίδη 4 από τα 7 ελληνικά μετάλλια στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων Κωφών!

    August 24, 2026

    Deafestival 2026: Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής (Βίντεο)

    August 24, 2026

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Η 13χρονη Μαριλένα Ιωαννίδη 4 από τα 7 ελληνικά μετάλλια στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων Κωφών!

    August 24, 2026

    Deafestival 2026: Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής (Βίντεο)

    August 24, 2026

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026

    REFRAME: Το 34%

    August 21, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Υπάρχει μια φράση που επαναλαμβάνεται σχεδόν μηχανικά σε γονείς και θεραπευτές παιδιών στο φάσμα: «Πρέπει…

    Το camp τελειώνει τον Ιούλιο, η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο

    August 3, 2026

    Για ένα σώμα καλοκαιριού

    August 3, 2026

    Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ: Νευροδιαφορετικότητα, η Βία της Ομοιομορφίας και το Δικαίωμα στην Ύπαρξη

    August 1, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Η 13χρονη Μαριλένα Ιωαννίδη 4 από τα 7 ελληνικά μετάλλια στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων Κωφών!

    August 24, 2026

    Deafestival 2026: Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής (Βίντεο)

    August 24, 2026

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
    • Shop
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.