ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

(Βίντεο) Η Καθηγήτρια Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη καλεσμένη του MDA Ελλάς μιλάει για “Το ψυχικό αποτύπωμα της πανδημίας: Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή ομιλία από το MDA Ελλάς – Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις – με θέμα “Το ψυχικό αποτύπωμα της πανδημίας: Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας”. Βασική ομιλήτρια ήταν η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κυρία Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη.

 

Δείτε την ομιλία…

 

Το συντονισμό της ομιλίας και τη διαχείριση των ερωτήσεων του κοινού ανέλαβε η κυρία Τασούλα Επτακοίλη, Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και συγγραφέας.

Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμούς η κυρία Βάνα Λαβίδα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του MDA Ελλάς καθώς και ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ κύριος Αθανάσιος Τσακρής.

Απευθυνόμενη στο ευρύ κοινό και με αφορμή την πρόσφατη άρση των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον Κωροναϊό, η Καθηγήτρια κυρία Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη, μίλησε για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε στο διάστημα που ήταν σε ισχύ η καραντίνα και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία αυτή ως αφορμή για δημιουργία, εξέλιξη και ωριμότητα.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του αντίκτυπου που έχει στην καθημερινότητά μας η αβεβαιότητα για το μέλλον και η ανησυχία για την υγεία μας και πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά τα συναισθήματα στο πλαίσιο των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

Μετά το πέρας της ομιλίας της, η κυρία Οικονόμου-Λαλιώτη απάντησε σε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν οι συμμετέχοντες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Οργάνωση: MDA Ελλάς

Χορηγοί: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Lavipharm, Βογιατζόγλου Systems Α.Ε., HealthCare Services

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ

Χορηγοί επικοινωνίας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, IQVIA

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!