ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Πειθαρχικό για αναστολή άσκησης επαγγέλματος ο Φυσικοθεραπευτής (Βίντεο)

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου παραπέμπεται για αναστολή άσκησης επαγγέλματος ο φυσικοθεραπευτής ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο, που πρώτο δημοσίευσε το ethnos.gr, να χτυπά βάναυσα και να κλωτσά ανήλικο αυτιστικό παιδί σε κέντρο περιοχής της Αττικής. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του και τις εικόνες ως σοκαριστικές, επισημαίνοντας ότι αποστολή του επαγγέλματος είναι η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι η πρόκλησή του.

 

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, συνομιλήσαμε άμεσα με όλα τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, με σκοπό τη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου για το συγκεκριμένο περιστατικό και στις προβλεπόμενες ποινές είναι και η αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

 «Ανάστατη είναι η κοινότητα των φυσικοθεραπευτών στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό, που δείχνει φυσικοθεραπευτή να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο σε 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης, αναφέρει σχετικά: «Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών. Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του. Η συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ.»

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *