ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βάναυση κακοποίηση αυτιστικού παιδιού σε κέντρο Θεραπειών (Βίντεο)

Τα όσα διαδραματίζονται στο βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο δημοσίευσε κατά αποκλειστικότητα το ethnos.gr κυριολεκτικά σοκάρουν.

 

Όπως φαίνεται, φυσικοθεραπευτής – τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας – ο οποίος εργαζόταν τότε σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική, κακοποιεί βάναυσα ανήλικο παιδί χτυπώντας το με κλωτσιά στο πρόσωπο και ρίχνοντας το κάτω την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα, δύο ακόμα άτομα – επίσης εργαζόμενες στο συγκεκριμένο κέντρο – παρακολουθούν σχεδόν αμέτοχες και ατάραχες.

Το βίντεο έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου στο ethnos.gr και κατόπιν σχετικής  δημοσιογραφικής έρευνας πρόκειται για περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε κέντρο θεραπειών στην Αττική το καλοκαίρι του 2019.

Μετά την ταυτοποίηση του συγκεκριμένου κέντρου, το ethnos.gr επικοινώνησε με την επιστημονική υπεύθυνη προσπαθώντας να διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που μεσολάβησε, η διευθύντρια επιβεβαίωσε ότι το βίαιο περιστατικό έγινε το καλοκαίρι του 2019 και η ίδια έλαβε γνώση πέντε μέρες μετά.

Υποστήριξε, παράλληλα, ότι την επομένη του περιστατικού ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του ενώ μόλις η ίδια ενημερώθηκε για το συμβάν επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού και διεμήνυσε σε εκείνον να μην ξαναεργαστεί με παιδιά. Όπως η ίδια υποστηρίζει, προχώρησε στην καταγγελία στις Αρχές, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά γιατί όπως ανέφερε, τώρα ήρθε σε γνώση της ότι ο φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με αναπηρίες.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τη διευθύντρια να τοποθετηθεί δημόσια για το περιστατικό και τα όσα γνωρίζει, κάτι που αρνήθηκε. Μίλησε όμως στην εκπομπή Live news στο Mega του Νίκου Ευαγγελάτου στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ…

Να επισημάνουμε ότι το εν λόγω κέντρο είναι ιδιωτικό κέντρο Ειδικών Θεραπειών και όχι ΚΔΗΦ ή άλλη παρόμοια δομή που θα χρειαζόταν άδεια από το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του ethnos.gr.

Την ίδια ώρα ο Σταύρος Σταθόπουλος, γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, δηλώνει στο ethnos.gr ότι «οποιαδήποτε καταγγελία έρχεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς, προωθείται στα αρμόδια όργανα τα οποία επιλαμβάνονται για τις νομικές διαδικασίες». Ο συγκεκριμένος, πάντως, φυσικοθεραπευτής εξακολουθεί να είναι μέχρι αυτή την ώρα μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και να εργάζεται. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του nevronas.gr, το γεγονός το πληροφορήθηκε το Υπουργείο Εργασίας που με την σειρά του ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας που είναι αρμόδιο και προχωρεί στις αρμόζουσες ενέργειες.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγές: ethnos.gr, megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *