ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεμινάριο DANCEDISABILITY ΧΟΡΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ στην Αθήνα

Η Τέχνη του Χορού έχει την θέση της στον τομέα ένταξης σαν έκφραση ζωής. Κάθε σώμα καλείται να μετέχει στο δίδυμο Χορού – Μουσικής μ’ έναν τρόπο που να γνωρίζει την ύπαρξη της. Επιτρέπει, λοιπόν, ο χορός σε όλα τα άτομα με αναπηρία να εναρμονίσουν την διαφορετικότητα τους, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να εξωτερικεύσουν την εσωτερική ενέργειά τους, ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία τους, να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση οντότητα και γενικά την προσωπικότητα τους να είναι χορευτές.

Επίσης, η ευαισθητοποίηση των ατόμων χωρίς αναπηρία με καλλιτεχνικά μέσα πετυχαίνει την ένταξη των ΑμεΑ στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και πείθει το κοινωνικό σύνολο πως η αναπηρία υπάρχει μόνο ως προκατάληψη. Στην προσαρμογή της αναπηρίας, αν παρέχουμε την εκπαίδευση της Τέχνης του Χορού με παιδαγωγικά εργαλεία, παρέχοντας τα απαραίτητα μέσα για τον καθένα, τότε θα έχουμε υπέροχα  καλλιτεχνικά αποτελέσματα.

 Η μέθοδος διδασκαλίας μέσω Τέχνης ″ΧορόΧρωμα″ συνδυασμένη με την Χοροθεραπεία (μέθοδος της Πρωτόγονης Έκφρασης ΕP BILLMAN ) και τεχνικές σύγχρονου χορού, στοιχεία Ρυθμικής Dalcroze (ARZIMANOGLOU) και Χορογραφικής Σύνθεσης, με ειδικές προσεγγίσεις από πλευράς παιδαγωγικής, ανατομίας, ψυχολογίας αποτελούν τις βάσεις της μεθόδου X.A.ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ/ DD DANCEDISABILITY της Μαρίας Χαρ. Καραπαναγιώτη .

Η εκπαίδευση έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα με Σεμινάρια ιδιωτικά και μέσω Πανεπιστημίων  Ήδη έχουμε τους πρώτους δασκάλους Dancedisability στην Ελλάδα

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ Η ΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Η Κατερίνα Αργυροπούλου είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ν. Κονταξάκη (2002).

Έχει Master of Arts in Dance and Collaborative Arts με ειδίκευση στο δημιουργικό χορό για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από το Chichester University, South England (2005).

Παρακολούθησε και παρακολουθεί σεμινάρια με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές, μουσικούς, χορευτές και χορογράφους, σε Ελλάδα και Αγγλία.

Διδάσκει σε παιδικούς σταθμούς, δήμους, σχολεία, ωδεία και σχολές χορού.

Ασχολείται με την έρευνα του δημιουργικού χορού (μουσική και κινητική αγωγή) για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με την συγγραφή βιβλίων και άρθρων σε ειδικευμένα περιοδικά.

Από το 2007 δίνει σεμινάρια για την προώθηση του Δημιουργικού Χορού στην Ελλάδα σε γονείς, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Αθήνα.

Από το 2010-2012 και 2013-2018 συνεργάστηκε με τα Τ.Ε.Ι. Αθηνών ως εργαστηριακός συνεργάτης στο μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής I & II, στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Τέλος από το 2018-2019 συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως εργαστηριακός συνεργάτης στα μαθήματα Μουσικοπαιδαγωγική και Ρυθμός και Κίνηση.

Το 2019 ξεκίνησε με επιτυχία μια σειρά μαθημάτων για γονείς & βρέφη από 6 μηνών.

Το 2022 ξεκίνησε τον δικό της χώρο στην Αθήνα, τη σχολή χορού Dance IN.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ και ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΤΟΥΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ DANCEDISABILITY ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ της Μαρίας Καραπαναγιώτη

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο xorosanapiria@gmail.com

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *