ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσβάσιμες σε Άτομα με Αναπηρία δύο ακόμη παραλίες στο Ναύπλιο

Την εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑμεΑ σε δύο ακόμη παραλίες του, δρομολογεί ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποβολή της μελέτης για συμμετοχή του στο πρόγραμμα “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες”, του υπουργείου Τουρισμού.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ναυπλιέων υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης, στο υπουργείο Τουρισμού, για την βελτίωση προσβασιμότητας στις παραλίες της Κάντιας και των Ιρίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης: «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες», προϋπολογισμού 131.859,30 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο της πράξης θα γίνει προμήθεια & εγκατάσταση 2 καινούργιων συστημάτων μηχανισμών ασφαλούς ολίσθησης και πρόσβασης στη Θάλασσα για ειδικές ομάδες χρηστών – ΑμεΑ και τετραπληγικούς (SEATRACKS) με τηλεμετρία, υποδομές χρήσης και κατάλληλη σήμανση.

«Βασική μας δέσμευση ως Δημοτική Αρχή, είναι ότι οφείλουμε να διασφαλίζουμε τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος ευπαθών ομάδων, ιδίως ως προς την προσβασιμότητα σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά. Με συγχρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκούς πόρους πράξεις, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε όλες τις παραλίες του Δήμου μας προσβάσιμες και φιλικές», δηλώνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: kede.gr