ΑΡΘΡΑ

Λύση ΤΩΡΑ στις Φυσικοθεραπείες των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

Όλοι οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της πολιτείας, για θέματα Φυσικοθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία θα πρέπει να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις άμεσα!

 

του Λαζαρου Σαραφίδη – Πατέρας και Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Ο τραγικός επίλογος γράφεται με τα πιο μελανά γράμματα…

Ο ΕΟΠΥΥ ταλαιπωρεί τα κορμάκια παιδιών που υποφέρουν και καταρρακώνει τις οικογένειές μας, φορτώνοντάς μας έναν ακόμη σταυρό λες και δεν μας έφτανε αυτός που σηκώνουμε.

Ο Υπουργός Υγείας μας έχει απογοητεύσει με την απουσία του…

Αλλά, πώς να βγει και να πει ότι με τις πολιτικές αλχημείες στερούνται τις θεραπείες ανάπηρα παιδιά;

«Ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει 200 συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές σε όλη την Ελλάδα που η συντριπτική πλειοψηφία τους, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την Ειδική Αγωγή και δεν αναλαμβάνουν παιδιά και βρέφη»

Και επειδή δεν κάνει συμβάσεις με τους παιδιατρικούς φυσικοθεραπευτές, για τους γνωστούς λόγους δηλ. περικοπές εξόδων, το αποτέλεσμα είναι ότι εμείς οι γονείς, όπως πάντα, πληρώνουμε το “μάρμαρο”. Κουραζόμαστε, αγανακτούμε, αγχωνόμαστε με την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι και όλη αυτή η αγωνία και ο πόνος μας χρησιμοποιείται από την πολιτεία ως μοχλός πίεσης… “πατώντας”  πάνω σε παιδικά κορμιά, χτυπημένα και ταλαιπωρημένα, από τις πρώτες μέρες της ζωής τους.

 

 

Τα θεσμοθετημένα όργανα υπεράσπισης των ατόμων με αναπηρία δυστυχώς για άλλη μια φορά  άφησαν τους γονείς μόνους όπως  μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια…

Και θα είναι όλοι τους υπόλογοι σε κάθε παιδί που δεν θα ξανασηκωθεί από το αμαξίδιο, σε κάθε παιδί που δεν θα μπορεί να πιάσει το κουτάλι, για να μπορέσει να βάλει μια μπουκιά φαγητό στο στόμα του!

Εμείς οι γονείς σας ρωτάμε (και όχι πλέον ευγενικά):

  • Πώς ένα ανάπηρο παιδί θα βρει τη θεραπεία, όταν το αναγκάζεται να μετακινηθεί ακόμη και 100 χιλιόμετρα για 45 λεπτά θεραπείας;;;;

Κι αυτό, επειδή δεν υπάρχουν θεραπευτές συμβεβλημένοι…

  • Πώς αναγκάζεται παιδιά με σοβαρές αναπηρίες να ταξιδεύουν ατελείωτα χιλιόμετρα για μια συνεδρία 3 φορές την εβδομάδα;…

Ρωτάτε αν το καταπονημένο κορμί τους το αντέχει;

  • Σε περίπτωση επιληπτικού επεισοδίου, κατά την μεταφορά, πώς θα αντιμετωπιστεί; Σας νοιάζει καθόλου;
  • Πώς μπορεί να αλλάξει θεραπευτή ένα παιδί με πολλαπλές αναπηρίες που έχει χτίσει μια σχέση χρόνων με τον θεραπευτή του;
  • Πότε θα φανερωθεί ο υπουργός υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του;
  • Πότε θα σταματήσει ο ΕΟΠΥΥ να χρησιμοποιεί τον πόνο και τις αγωνίες των παιδιών και τον οικογενειών μας, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τους;

Μήπως έχετε ξεχάσει ότι είστε χρηματοδοτούμενοι από τις δικές μας εισφορές;;;; !!!

Η υπομονή μας τελείωσε και όποιος από τους αρμόδιους γι αυτά τα θέματα υγείας, δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του, ας έχει την εντιμότητα να το αναγνωρίσει και να παραδώσει την σκυτάλη σε άλλον, πιο ικανό.

Τα παιδιά μας με αναπηρία δεν θα γίνουν τα θύματα της ανικανότητας κάποιων, συγκεκριμένων, υπευθύνων-ανευθύνων.

Όλοι μαζί, εσείς, σαν εκπρόσωποι της πολιτείας, βρείτε λύσεις ΤΩΡΑ.

Δεν θα αφήσουμε άλλο να ταλαιπωρούνται τα παιδιά μας κι εμείς, για τα τεράστια λάθη σας.

Όσο για θεσμικά όργανα των φυσικοθεραπευτών, τους έχουμε αποστείλει επίσημη επιστολή συστράτευσης, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας και ταυτόχρονα τα δικαιώματα των παιδιατρικών φυσικοθεραπευτών.

Απάντηση, μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό κείμενο, δεν έχουμε πάρει…

ΥΓ. Κύριε υπουργέ υγείας,  στην αθλητική σας καριέρα ως επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο δεχτήκατε εξειδικευμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας από φυσικοθεραπευτές που είχαν εξειδίκευση στον αθλητισμό, μόνο και μόνο, για να μπορείτε να βάζετε μια μπάλα σε ένα καλάθι.

Και ερωτάστε…

Ήταν πιο σημαντικό για εσάς αυτό, από ένα παιδί με παραπληγία;

Γιατί στερείτε την επιλογή θεραπευτή και το δικαίωμα στο ατομικό αίτημα αποζημίωσης για ενδεδειγμένη θεραπευτική παρέμβαση;

Αφού το κόστος για το ταμείο είναι το ίδιο;

Το δικαίωμα της επιλογής του θεραπευτή για το παιδί μας, εμείς οι γονείς το κερδίσαμε με τις εισφορές μας και δεν μας το χάρισε κανείς. Γι’ αυτό, απαιτούμε να έχουμε μια σοβαρή αντιμετώπιση στην θεραπεία των παιδιών μας και όχι λύσεις που βασίζονται στην “ιδεοληψία”, άσχετων με την ειδική αγωγή, υπαλλήλων του οργανισμού που είστε πολιτικός προϊστάμενος.

 

Διαβάστε ακόμη την Συνέντευξη…

Κάτω τα χέρια από τις Φυσικοθεραπείες των παιδιών μας!

 

 

Γράφει: ο Λάζαρος Σαραφίδης – Πατέρας και Ακτιβιστής για τα Δικαιώματα των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *