ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iδρύεται Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) στην Άρτα

Μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ιδρύεται Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) στην πόλη της Άρτας.

Μάλιστα, η παραπάνω απόφαση αναγνωρίζει πως η Άρτα, λόγω της μεγάλης της πληθυσμιακής έκτασης, αλλά και της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να εξυπηρετήσει μια σειρά από όμορες περιοχές όπως είναι ο Δήμος Αμφιλοχίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ζηρού του Ν. Πρέβεζας, καθώς και χωριά και οικισμούς του Ν. Ιωαννίνων.

Είναι το πρώτο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην Άρτα, το οποίο θα στελεχωθεί με κατάλληλα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης ειδικής εκπαίδευσης. Πλέον οι μαθητές έχουν δυνατότητα να ακολουθήσουν μεταλυκειακές σπουδές και να βρουν επαγγελματική αποκατάσταση.

“Για ποια Συμπερίληψη μιλάμε; Ολιγωρία για την Ειδική Αγωγή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”

“Για ποια Συμπερίληψη μιλάμε; Ολιγωρία για την Ειδική Αγωγή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”

Η δημιουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Άρτας είναι απαραίτητη για την στήριξη προς τις οικογένειες των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, και  είναι έμπρακτη αναγνώριση των ίσων δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά:

«Τα δικαιώματα των ΑμεΑ αποτέλεσαν και αποτελούν την πρώτη οριζόντια δημόσια πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικά το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση και την παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτο και η διασφάλισή του αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Άρτα αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλαμε τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες δομές στήριξης των μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και των οικογενειών τους. Είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, βοηθώντας τα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση ώστε εργαστούν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας».

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: epirusonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *