ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μπάλα για τυφλά παιδιά μετά τον μικρό Λέανδρο, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο! (Βίντεο)

Ήταν Μεγάλη Παρασκευή του 2022, όταν τα φώτα έπεσαν πάνω στον 9χρονο Λέανδρο, με αφορμή την εμφάνισή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός, όπου χρησιμοποιώντας την ειδική μπάλα για τυφλά παιδιά «A ball for all» (Μια μπάλα για όλους) σκόραρε βάζοντας γκολ στις καρδιές όλων μας.

Με την αφορμή αυτή ο ιδρυτής της ΜΚΟ Youthorama, που δημιούργησε την πρώτη αυτή ειδική μπάλα ποδοσφαίρου στον κόσμο για τυφλά παιδιά κάνει έναν μικρό απολογισμό της καμπάνιας «Μια μπάλα για όλους», που ξεκίνησε από την Ελλάδα και κουδουνίζει σε 213 χώρες και περιοχές μόνο δωρεάν. Κι αυτό επειδή η μοναδική πατενταρισμένη μπάλα, κατάλληλη και για παιδιά με οπτική αναπηρία, δεν πωλείται αλλά μόνο δωρίζεται.

Τον Μάιο 2022, ο φορέας υλοποίησης της καμπάνιας Youthorama, που εδρεύει στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, κατέκτησε την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατηγορία «Εμπνευσμένη Αλλαγή» των ετήσιων #Be Inclusive EU Awards, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο ιδρυτής του φορέα επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.400 υποψηφιότητες από 132 χώρες, ως ο ανερχόμενος ηγέτης στα ετήσια βραβεία του Tallberg Foundation Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένα τυφλό παιδί, ο Λέανδρος, σκοράρει και ξεσηκώνει την Τούμπα! (Βίντεο)

Ένα τυφλό παιδί, ο Λέανδρος, σκοράρει και ξεσηκώνει την Τούμπα! (Βίντεο)

Το Νοέμβριο 2022, ο Ηλίας Μάστορας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος παγκοσμίως του μοναδικού παραολυμπιακού ποδοσφαίρου τυφλών στο Παρίσι 2024 & LA28, βραβεύτηκε ως ο «Local Hero» της Ε.Ε. στα ετήσια βραβεία #Be Active EU Sports Awards. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα για τη δράση του.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *